Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 1., csütörtök

Fokozott ellenőrzést rendeltek el az országban !

Avagy majdnem rendkívüli állapot ?


Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át. Az országos ellenőrzés október végéig tart - olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrség Magyarország teljes közigazgatási területén 2015. október 1-jén 0 órától 2015. október 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést hajt végre, amelynek célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása. 
Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át - írja a police.hu
Barta P.

Nem a kedvenc politikusom...

... az Országgyűlés elnöke, de amit most mondott kifejezetten érdekes !

"A menekültválság azt bizonyította, hogy az Európai Unió mint valódi értékközösség nem létezik, teljesen újra kell gondolni a működését - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjúban. Szerinte egyébként már "invázióról" és "betolakodásról" van szó.
"A mostani európai káoszban - Ukrajnával, a görög válsággal s a bevándorlással sújtott világunkban - az egyetlen jó dolog, hogy újra fel kell tennünk azt a kérdést, hogy kik is vagyunk mi, európaiak" mondta Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjújában."


"Ha ezt nem teszik meg a politikusok, majd felteszik a szavazók, de abban nem lesz sok köszönet" - tette hozzá.
 Az unió eredetileg egy korlátozott gazdasági együttműködésből indult, lett belőle közös piac, európai gazdasági közösség, majd megszületett az Európai Unió - mondta Kövér.
Szerinte a kereszténydemokrácia alapelve a szubszidiaritás. Ez azt jelenti, hogy minden problémát ott kell megkísérelni megoldani, ahol az keletkezik és ahol a megoldáshoz szükséges legtöbb információ és elégséges erőforrás, eszköz rendelkezésre áll.
Ha az unió így működne, egy csapásra megszűnne a sehová sem vezető, "erős tagállamok kontra föderális Európa" vita. Végre a közös európai értékek kerülhetnének szóba - mondta Kövér, aki szerint az unió­ban jelenleg az is tarthatatlan, hogy mindent a gazdasági lobbiérdekek határozzanak meg.

A menekültválságról azt mondta, hogy a bevándorlók között nyilvánvalóan vannak életüket mentő menekültek is, de Európába érve már nem védelmet kérni érkeznek, hanem részt követelni az európai jóléti ellátásokból, figyelmen kívül hagyva minden számukra akadályt jelentő jogszabályt.
"Így valójában már invázióról, betolakodásról van szó" - mondta a házelnök.

Kövér szerint a migránshullám a nemzeti pártok erősödésével jár. "Nemsokára teljesen átrajzolódhat Európa politikai térképe, de semmi sem garantálja, hogy a helyzet jobb lesz, mint most. Az biztos, hogy annyira kétségbeejtő állapotban van Európa, hogy valaminek történnie kell, és valószínűleg történni is fog" - mondta a politikus. 
A teljes interjú itt olvasható !
Szerk;Posta S.