Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 16., csütörtök

Ők el mentek szavazni

Elképesztő felvétel található az interneten !

Youtube forrás
A Füzesabonyi Városi Televízió az önkormányzati választás napján a szavazókörből távozókat kérdezte meg arról, miért úgy döntöttek, ahogy. -írja a világszám...
Barta P.

"Farkasréti" temető

T. Gábor olvasónk ismét egy érdekes gondolatsorral gazdagította magazinunkat, melyet most itt megosztunk.  Köszönjük.
 "Farkasréti" temető!

"Gyönyörű, szép, beszélő név. Mára hatalmassá, 93 ezer négyzetkilométeresre nőtt. Régen Magyarország volt a neve. Európa telekkönyvében még így szerepel, de már csak idő kérdése, hogy ez az elgazosodott, tönkrement, dúvadak által birtokolt területet végképp birtokba vegye az enyészet- és a meg nemnevezhető hatalom !
Helyénél és helyzeténél fogva, (két világ határán, mindkettő szélén, mindegyiknek „szemétlerakó helye lett). 

Hódították ájtatos papok, páncélos lovagok kíséretével, hogy békességgel tűrje a maga kirablását. Dúlták kutyafejű tatárok, akik legalább becsületesen, tettüket felvállalva igyekeztek el és kipusztítani őket. Aztán a török jött, aki a lelkét szintén békén hagyta, csak javait, vérét szívta a pióca szívósságával. 
Ember embernek farkasa lett, és farkasok rétje a Kárpátok gödre. Farkasok fészke a folyóparti fűzfa odúja, a homokháti düledező viskó, a kőtemplom, és az urak kőháza. Ezek lakója mind a mezei pocok húsából, szorgalmából él, hízik, gazdagodik! 
Még azzal sem törődik, hogy a pocok végképp ki ne pusztuljon. Inkább nézi a pocok népség szűkösségét, pusztulását, mert tudja, ha a pocok elszaporodnék, elpusztítaná őt, nyomorúságának okozóját!
Ezek az emberfarkasok a farkasnál is farkasabbak. A négylábú farkas beéri annyival, amennyit felfal. Önzésének egyetlen korlátja van. Nem bír felhalmozni, nincs palotára, autóra igénye.  
Pedig ha tudnák, ha éreznék, hogy a "mindent és mindenkit" felfalása után egymást kell felfalniuk. A nagyobbaknak, az erősebbeknek a gyengébbeket, a pockok kihalása után!
Mert már meg okosodék a pocok. Ő még elkínlódik a pocok sorsában, de gyermeket nem vállal, farkasok prédájának! Minek is, hisz magának sincs mit ennie maholnap! Így hát döntött a pocok!  Jöjjön aminek jönnie kell...egy -talán- jobbkor !"
Szerk;Posta S.