Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2011. december 14., szerda

Sámsonkerti golf...


Lassan beköszönt a tél Sámsonkertbe is,a kerékpározni bizony már hideg van de itt e kis leírás hogy milyen sporttal lehet eltölteni a hosszú unalmas estéket.[Nem csak áramszünet esetén !]

Íme ...

 

 

 A hálószobagolf szabályai


  1. Minden játékosnak gondoskodnia kell saját felszereléséről. Általában egy ütő és két labda.
  2. A játékhoz a pálya tulajdonosának hozzá kell járulnia.
  3. Eltérően a szabadtéri golftól, az ütő lyukba juttatása a cél és a labdák kint tartása.
  4. Az effectiv játékhoz az ütő rúdja kemény kell hogy legyen. A pálya tulajdonosának joga van a rúd keménységét ellenőrizni.
  5. A pálya tulajdonosa fenntartja a jogot, hogy megszabja az ütő hosszúságát, a lyuk épségének megóvása érdekében.
  6. A játék célja annyi ütés elvégzése amennyi szükséges ahhoz, hogy a pálya tulajdonosa elégedetten elismeri, hogy a játéknak vége. Ennek elmulasztása azt vonhatja maga után, hogy nem játszhat többet ezen a pályán.
  7. Rossznak tartják, ha egy lyukat azonnal a pályára érkezéskor megjátszik valaki. A tapasztalt játékos általában időt szakít arra, hogy megcsodálja a teljes pályát, különös tekintettel a szép formájú bunkerekre.
  8. A játékosokat figyelmeztetjük, hogy ne említsenek pályákat amelyeken már játszottak vagy egyidejűleg játszanak, a jelenleg játszandó pálya tulajdonosának. Ismertek elkeseredett pálya tulajdonosok akik ez okból megrongálták a játékos felszerelését.
  9. Bátorítjuk a játékosokat, hogy minden eshetőségre legyen náluk megfelelő eső-ruházat.
  10. A játékosoknak biztosítaniuk kell magukat arról, hogy játékuk tökéletesen tervezett, különösen amikor egy pályán először játszanak. Ismertek játékosok, akik felháborodtak ha fölfedezték, hogy más is játszik azon a pályán amelyet ők privátnak hittek.
  11. A játékosoknak nem szabad feltételezniük, hogy egy pálya állandóan játszható. Néhány játékos megszégyenülhet ha rájön, hogy a pálya ideiglenesen javítás alatt áll. A játékosoktól elvárt dolog, hogy ez esetben rendkívül taktikásak legyenek. Haladóbb játékosok ilyenkor alternatív lehetőségeket találnak a játékra.
  12. Javasoljuk a játékosoknak, hogy kérjenek engedélyt a pálya tulajdonosától, mielőtt megjátsszák a hátsó kilencest.
  13. A lassú játék tanácsolt, de a játékosoknak fel kell készülniük a sebesség fokozására, ha időlegesen is, a pálya tulajdonosának kérése esetén.
  14. Csodálatos teljesítménynek számit - ha az idő engedi - ha a játékos többször meg tud játszani egy lyukat egy meccs alatt.
  15. A pálya tulajdonosa az egyetlen bírája annak, hogy ki a legjobb játékos. Tanácsoljuk a játékosoknak, hogy kétszer is gondolják meg mielőtt állandó tagságot váltanak egy pályára. Plusz elvárásokat emelhet a pálya tulajdonosa és a szabályok is változtatás tárgyát képezhetik. Ennek okán sok játékos jobban szeret több különböző pályán játszani.

VV Verát egy életre kinyírja...

Nem lesz sokáig maradása Attiláék között az érzékeny lelkű lánynak, akit a kinti világban is meghurcolnak pornós múltja miatt.

A pokróc stílusának köszönhetően az alfahímek rászálltak Verára: a vérét akarják. Péter és Attila megfogadta, hogy addig szekálják, amíg magától ki nem menekül a villából. Meg van rá az okuk is: a lány viselkedése ugyanis egyre agresszívabb és kötekedőbb.Nem egy nyuszika. Képtelen kordában tartani az indulatait, a bokszgála után fröcsögve zúdította Attilára és Péterre a szitkait. 
"– Nagyon húzzad meg magad, apukám. Egy gerinctelen, hazudozó, aljas kis patkány vagy –mondta Péternek, de Attila is megkapta a magáét: – Te egy senki vagy. Te nem vagy itt felsőbbrendű senkinél, te, hülyegyerek! A példátlanul durva kirohanásra a reakció sem maradt el: – Azt, hogy büdös vagy, tudjuk. Majd ha kimegyünk, azt is meg fogjuk tudni, hogy egy k..va vagy – szúrta oda Attila a lánynak, mintha jól tudta volna, hogy éppen a napokban került nyilvánosságra"...Tovább itt 

Szorul a hurok..

Jövő januártól az autók adásvétele, illetve műszaki vizsgája során leolvasott kilométeróra-állások is bekerülnek a központi járműnyilvántartásba. Az erről szóló törvénymódosítás mindenkinek lehetővé teszi majd, hogy ezekhez az adatokhoz korlátozás nélkül, 1250 forintos díj ellenében hozzáférjen.

Hozhat-e érezhető változást az új szabályozás?

Egyértelmű, hogy a kilométerórák manipulációja ellen fel kell lépni, mert az többszörösen is károsítja az ilyen autó megvásárlóját: egyszer a reálisnál magasabb eladási ár miatt, ezt követően pedig a nem várt rossz műszaki állapot miatti javítások költségei révén. Súlyos károsodásokhoz vezethetnek a kilométerhez kötött alkatrészcserék elmaradásai is. A kilométeradatok nyilvántartását előíró új szabályozás ebben a tekintetben kétségtelen előrelépést jelent, ám áttörést önmagában néhány éven belül biztosan nem fog tudni elérni.
A vélhetően az egyik mintaként szolgáló belga Car-Pass rendszer néhány év alatt töredékére szorította vissza a manipulációk mértékét, ám ott nem csupán a tulajdonosváltás és a műszaki vizsga, hanem minden olyan esemény során központilag regisztrálják a kilométerállást, amelynek során... Tovább itt

Vigyázz Sámsonkertben is !

"A rossz arcú, "nemhiába születtek"befekszenek az autó alá,levágják a kipufogó katalizátoros részét és usgyi... A tulaj indítja a kocsit, dübörgő hang figyelmezteti: valami nem stimmel. De vajon mi ebben a biznisz?" Olvashatjuk a fhm.hu oldalán.
 A megfejtés: A bennük levő platina százezreket ér!! Magyarországon erre az illegális iparágra bűnözői csoportok specializálódtak, feltehetően évek óta folyik a katalizátorokkal kapcsolatos felvásárlás - írta a Zsaru magazin idén júniusban. A szerző szerint  közvetítők bonyolítják az üzleteket, akik minden bizonnyal komoly hasznot zsebelnek be az ügyletekből.
 Nagy Ilona fehérvári ékszerész elmondta, hogy itt a megyében nem lehet eladni a platinát, a fővárosban viszont ...Tovább itt