Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 29., csütörtök

Melegszik a Föld, így a bevándorlás folytatódhat !

Tudósok szerint a század végére a Perzsa-öböl egyes részein olyan erős hőhullámok lehetnek, amilyeneket az emberi szervezet már nem tud túlélni. A térségből mindenkinek el kell költöznie.

 kép;independent.co.uk

 Egy sorozat-szimulációkat elvégző kutatás során most azt vizsgálták, mi történik a világgal, ha 2100-ig ugyanebben a tempóban folytatódik a széndioxid-kibocsátás – írja az Independent.
 Az eredmény sokkoló: olyanfajta új, erős hőhullámok keletkezhetnek alig száz éven belül, amilyenek még nem voltak a Földön azóta, hogy ember él rajta - a kutatók szerint. Ezek alapján a hőindex (annak a mértéke, hogy milyen fokú forróságot érzünk) a Perzsa-öböl államaiban naponta legalább hat órán keresztül 74-77°C között lesz. Ilyen melegben pedig az emberi szervezet képtelen izzadtságot termelni, ezáltal a meleg érzetét sem tudja csökkenteni. 
Többek között Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, és Bahrein egyes részein 2100-ban olyan magas lesz a hőmérséklet és a páratartalom, hogy ahhoz képest a 2003-as európai halálos hőhullám csak frissítő fuvallatnak tűnik.
 Ettől még nem válik a térség minden része lakhatatlanná: az olyan fejlett városok, mint Abu Dhabi, Dubai, és Doha a sok légkondicionáló miatt továbbra is lakható maradhat. 
Azok számára viszont, akik nem légkondicionált lakásban laknak, vagy a szabadban dolgoznak, ez a hőmérséklet elviselhetetlen lesz. Ezek a drámai események pedig azt fogják eredményezni, hogy az emberek tömegesen hagyják majd el a régiót.
 Barta P.