Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. június 7., szerda

Jobb későn mint soha !

Társtettesként elkövetett emberölés miatt 12, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélte idősebb Burka Ferencet és fiát, ifjabb Burka Ferencet a Debreceni Törvényszék szerdán perújítási eljárásban. 
Az elsőfokú ítélettel a törvényszék hatályon kívül helyezte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla korábbi, az emberölési ügyben bizonyítottság hiányában hozott felmentő határozatát.

 A bűncselekmény 1999 márciusában történt Újszentmargitán. A sértettre álmából felriasztva támadtak rá, és - a vád szerint betonvassal - olyan brutálisan bántalmazták, hogy életét vesztette. 
A gyilkossággal megvádolt apát és fiát társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találta vétkesnek 2002-ben a bíróság, amiért 15, illetve 13 év fegyházbüntetést kaptak. 
A Szegedi Ítélőtábla másodfokú végzése hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, az új eljárásban pedig bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették őket. 
A két férfi az előzetesben és házi őrizetben töltött évekért összesen 45 millió forint kártérítést kapott 2007-ben. (Ez a Magyarországon valaha megítélt legmagasabb összegű állami kártalanítás volt „indokolatlan” fogva tartás miatt. Hogy a pénzt hogyan lehet majd visszakövetelni, azt még senki nem tudja...-a szerk.) 
A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség perújítási nyomozást rendelt el az ügyben 2012-ben, mivel a vádhatóság szerint "új és perdöntő bizonyítékokat" sikerült beszerezni. Ebben az eljárásban hirdettek elsőfokú ítéletet szerdán Debrecenben.
Szerk;Posta S.

Valóban itt tartunk ?

Mi lesz veled Magyarország ? Sajnos ez a videó szomorú, nem vicces...

sakema