Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. január 31., kedd

Lemondott Tasó László !

Az államtitkár szerint, miután vállalt feladatát elvégezte, és más fontos megbízatásra kérték fel. Tasó László január 31-i határnappal Áder János köztársasági elnöknek benyújtotta lemondását. -írja a haon.

Az MTI-nek új kinevezéséről egyelőre nem nyilatkozott. Mint mondta, elsődleges feladata a 2007-2013. közötti uniós pénzügyi ciklus zárása és a 2014-2022. közötti, hazai forrásokból is fedezett közlekedésfejlesztési beruházások előkészítése és elindítása volt, amelyet a Nemzeti Közlekedésfejlesztési Stratégia szerint, az aktuális kormányprogrammal megegyezően 2016 végére befejezett.

Hozzátette: a közlekedési ágazat Magyarország gazdaságának motorjává vált. Ésszerű és ügyfélbarát hatósági eljárási rendeket alakítottak ki, egyszerűbbé, olcsóbbá tették és összehangolták a közlekedési szolgáltatásokat, a hálózatok működtetését biztonságos alapokra helyezték, számos területen újakat építettek ki. 
A korszerűsítés területén minden alágazatban a korábbiakhoz képest érdemi előrelépés történt, kezdeményező hozzáállás és dimenzióváltás kezdődött – mondta. (...) Az elvégzett munkának köszönhetően eredményes időszak teret nyitott a dinamikus fejlődésnek,  a közlekedési ágazat teljesítményével feltétlenül hozzájárult Magyarország megerősödéséhez – összegezte az államtitkár.
Szerk;Posta S.