Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 11., péntek

Önkéntes szavazatszámláló voltam Hajdúsámsonban...

...címmel egy érdekes bejegyzés érkezett a "Vezet a kormánypárt" című posztunkra, amit úgy gondoltam talán érdemes megosztani itt a főoldalon !

A kép illusztráció

"Sajnos, sajnos, de nagyon sajnos a valóság az, hogy a szavazatra jogosult magyar állampolgárok többsége arra is lusta, hogy négy évente egyszer megemelje az ülepét, körbenézzen, hogy kire nem érdemes, kire érdemes szavazni és bebökje az X-et valamelyikre. Mert ez azért ki fog hatni az ő életére is előbb utóbb.
(Így volt ez Hajdúsámsonban is !)

Ezek után még a fele sem megy el,csak a "biztos szavazók", és abból is a 2/3 (persze a "hatalom" gyorsan bemódosította a szavazási jogszabályokat, hogy bruttósíthassa az eredményeit) ezekre voksol.

Sajnos ez a valóság. Mi sem hittük el, ameddig vagy tízszer át nem számoltuk közösen az eredményeket. És mindannyiszor ugyanaz az eredmény jött ki. És lásson mindenki csodát, bizony azt közölték a hivatalos eredmények is.
Ezek a szomorú tények. Ezekkel kár vitatkozni.

Ez a bruttósítási fagyi viszont hamar visszanyalhatna, ha nem 5 millió fotelpuffogó, struccpolitikus országa lennénk.
Tehát, aki azért nem megy el, "mert úgy is csalás",hát az....magára vessen!

Csak halkan jegyzem meg, hogy tőlünk nyugatabbra, ahol elviekben jobb életszínvonalon "döcög" az élet és sokan oda vágyakoznak emiatt.
Ott ez a bizonyos szavazási részvételi arány összehasonlíthatatlanul magasabb, mint itt, kis hazánkban.
Mert többen megemelik az ülepüket és elballagnak szavazni és többé, kevésbé "jobb" helyre böködik az X-eket..."
Barta P.

Ahol kemény az ellenzék !

Az ukrán parlamentben még nem teljesen "EU-komformos" az ellenzék így történhetett meg, hogy  Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt kivágták a pulpitusról, mint macskát sz...ni !
Ezek után "természetesen" kitört a verekedés. 

(A "dulakodás" a két legnagyobb kormánypárti frakció, az államfő mögött álló Petro Porosenko Blokkja és a miniszterelnök vezette Népi Front tagjai között robbant ki, miután az elnök pártjának egy képviselője - aki aláírásokat gyűjt a kormány elleni bizalmatlansági indítvány napirendre tűzéséhez - megpróbálta "lekísérni" Jacenyukot a szónoki emelvényről.)



 Az eseményről készült videót eredetiben itt nézheted meg!
Forráshír
Szerk;Posta S.

Mert a bűnözőknek (csak) jogaik vannak !

43 magyarországi rab -a rossz börtönkörülmények miatt- fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, ahol úgy döntöttek, a magyar államnak összesen csaknem negyedmilliárd kártérítést kell kifizetniük nekik. 
Az index szerint a perre ment rabok közt volt a korábbi MSZP-s politikus, Zuschlag János is, akit 2011-ben ítélték el hat évre, de már 2013-ban szabadult, mert büntetésébe beleszámították az előzetes időtartamát is. 
A negyedmilliárd forintból Zuschlagnak most 18 500 eurót, vagyis közel ötmillió forint kártérítést ítéltek meg.

A 43 rab keresetét megelőzően az EJEB már márciusban hat korábbi elítéltnek ítélt kártérítést, a Magyar Helsinki Bizottság szerint pedig még több ezer eljárás van folyamatban az Európa legzsúfoltabb börtönrendszerével bíró Magyarországgal szemben  a rossz körülmények és a hazai jogorvoslat hiánya miatt.
 (Azt persze nem említi az írás sem és az Emberi Jogok Európai Bírósági határozat sem, hogy  ugyan kik vannak döntő többségben börtönben, pedig akkor kiderülhetne, miért is a legzsúfoltabbak a magyar börtönök ! Ez már senkit nem érdekel !-a szerk.)
Szerk;Posta S.