Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 30., csütörtök

" Ex capite foetet piscis... "

Miközben Németország a labdarúgó Európa-bajnokságon bejutott a legjobb nyolc csapat közé, odahaza a Zöldektől kezdve mindenféle antifákig és egyéb "egyedekig" uszítanak a német zászló kitűzése és lengetése ellen, mert szerintük az csak fokozza a nacionalizmust és a migránsellenességet !
Az elmúlt hetekben ez az öngyűlölő társulat azt is kifogásolta, hogy a németek a mérkőzések előtt Franciaországban eléneklik a himnuszt, mire a szurkolók válaszul legutóbb, a szlovákok elleni mérkőzés közben is rázendítettek a himnuszra.

A nagyobb német városokban nemzetellenes társaságok módszeresen letépkedik az autókra kitűzött zászlócskákat, s a tulajdonosoknak cinikus üzenetet hagynak hátra – írja a Presse Augsburg című független hírportál.
Németországban – akárcsak nálunk – a társadalom "bizonyos rétegének" nem tetszik tehát az, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságon jól szereplő válogatott kicsit földobja az elmúlt több mint hét évtized folyamán megtépázott nemzeti érzést.
Németországban az „ötödik hadoszlop” most a fekete-piros-arany szövetségi zászló lengetése és a himnuszéneklés ellen hirdetett hadjáratot. 
(Csak zárójelben, hogy Angela Merkelről is készült egy videofelvétel, amely érdekes hasonlóságot mutat...)

Szerk;Posta S.