Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. augusztus 15., kedd

Vissza a jövőbe ?

Húsz évre elfeledték, de hamarosan újraindulhat a kormányzati szervek telefonhálózata – írja az mno.hu.
Az egykor csak K-vonal néven ismert rendszert két kormányhatározat keltheti életre – derül ki a Magyar Közlöny hétfőn megjelent Hivatalos Értesítőjéből.

A Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes által szignózott anyagok elrendelik, hogy minden
államigazgatási és rendvédelmi szervet,
kormányhivatalt,
állami kórházat
kormányzati fenntartású közigazgatási szervet
az Országos Bírósági Hivatalt
a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot
egy nem nyilvános, helyhez kötött (vagyis vezetékes) telefonszolgáltatás kösse össze.

A helyhez kötött kormányzati vonalat idővel egy zárt mobilhálózat is követheti: Pintér Sándor belügyminiszter, Lázár János kancelláriaminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter feladata lesz, hogy előterjesztést készítsenek egy önálló hálózattal rendelkező, kormányzati célú (nem nyilvános) mobil telefonszolgáltatás létrehozásáról – annak előnyeiről, hátrányairól, lehetséges kockázatairól és költségvetési hatásairól. 
(A K-vonal egyébként 70 éves múltra tekinthet vissza: a közigazgatási hálózat kiépítését még Gerő Ernő rendelte el.A kiépítési munkálatok 1947-ben kezdődtek, és fontossági sorrendben kapcsolták be a bizalmas körbe az elvtársakat.
A Párt vezetői, a minisztertanács tagjai, megyei párttitkárok, a fontosabb lapok főszerkesztői, vállalat- és szakszervezeti vezetők részesedtek a (telefon)rendszer előnyeiből. K-vonalon – ellentétben a városi telefonokkal – gyorsan kapcsolatba lehetett kerülni a hívott féllel.)
Szerk;Posta S.