Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. szeptember 13., kedd

Felfüggesztett börtönt kaptak a betolakodók !

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt hét migránst - a debreceni menekülttábor egykori lakóit - hétfőn a Debreceni Járásbíróság, az ítélet nem jogerős - közölte a Debreceni Törvényszék !

 foto/internet
A tényállás szerint W. A. elsőrendű vádlott és hat társa a debreceni, Sámsoni úti befogadóállomáson lakott. A migránsok 2015. június 29-én délután nagy létszámú csoportokba verődtek, hangosan kiabálva köveket, dobozokat,
betondarabokat és más különféle tárgyakat dobáltak, megrongálták a tábor kerítését, ablakokat törtek be.A tömeg a befogadóállomás kerítésén kívül leállított két rendőrségi szolgálati gépkocsit, és kövekkel megdobált egy magántulajdonban lévő autót.
Az időközben folyamatosan a helyszínre érkező, fémrudakkal és a letört kerítéselemekkel is felszerelkezett, egyre növekvő létszámú rendbontó tömeg kinyomult a közterületre, és felgyújtotta az ott elhelyezett műanyag kukát. A vádlottak kihívó magatartásukkal és hangosan kiabálva további rendbontásra, az agresszív, a köznyugalom megzavarására alkalmas magatartás folytatására hívták fel a nagy tömegben jelen lévő, utólag már be nem azonosítható embereket.
(Még véletlenül sem terrorcselekmény, csak "köznyugalom megzavarása", holott a a BTK 314.§ (1) szerint az eset  kimeríti a terrorcselekmény fogalmát !-a szerk. )
Ezért a bíróság az első-, ötöd-, hatod- és hetedrendű vádlottat 1 év 8 hónap – 4 évi próbaidőre felfüggesztett-, a másod-, harmad- és negyedrendű vádlottat 1 év 4 hónap – 3 évi próbaidőre felfüggesztett- börtönbüntetésre ítélte. A bíróság valamennyi vádlottat 5 évre Magyarország területéről kiutasítással is sújtotta. -"Példamutató büntetés..."

A vádlottak közül a tárgyaláson egyedül a negyedrendű vádlott jelent meg, ő és védője tudomásul vette a bíróság döntését.
Mivel a negyedrendű vádlotton kívül a többi vádlott "ismeretlen helyen tartózkodik," (?) így a bírósági eljárás távollétükben zajlott.

Forrás: boon.hu 
Szerk;Posta S.