Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 28., szerda

A " Nagy Testvér " Téged is figyelhet !

A magyar hatóságok fél év alatt huszonöt alkalommal kérték a hálózatot arra, hogy szolgáltasson információkat felhasználókról. Ezt nyolc esetben teljesítették – szerepel abban a a jelentésben, amelyet a Facebook hozott nyilvánosságra kedden a hozzá befutó kormányzati adatszolgáltatási kérelmekről. Csak az amerikaiak huszonegyezer felhasználóra voltak kíváncsiak.

2013 első fél éve alatt a világ 74 országa 38 ezer felhasználóról kért adatokat a Facebooktól – szerepel abban a jelentésben, amelyet a hálózat kedden hozott nyilvánosságra a hozzá befutó kormányzati adatszolgáltatási kérelmekről. A Facebook történetében először állt elő hasonló dokumentummal, Ennek tanúsága szerint januártól júliusig a legtöbbször, tizenkétezerszer az amerikai hatóságok kértek adatokat, 21 ezer Facebook-felhasználó érdekelte őket, a hálózat pedig csak minden ötödik esetben tagadta meg az információszolgáltatást tőlük.

A jelentés szerint a magyar hatóságok huszonötször fordultak a Facebookhoz adatokért, huszonnégy felhasználóra voltak kíváncsiak, a hálózat viszont csak nyolc esetben engedett a kérésüknek.
(Itt megnézheted !)
Keddi bejelentése szerint a Facebook ezután félévente közli, hogy a világon hány ország hatóságai kérték adatszolgáltatásra.
Nol nyomán szerk; Posta S.

1 megjegyzés:

  1. A paranoia innentől nem betegség, hanem igazolt tény !

    Otthon nézik az méljeimet, a netforgalmam, lehallgatják a telefonom. Ahogy kilépek az utcára, tudják hova megyek, a
    boltban, hogy mit veszek, a munkahelyemen, hogy mit csinálok.
    Most a zacsimat is megvakarom wazze!
    Rohadtul felb..a az ideget bennem az ilyen hír,legszívesebben leköpném a monitort de végül rájövök, hogy az az enyém és semmi értelme.
    Mi is az a személyes szabadság? És annak megsértése?
    Lenne itt még mit tenni a kollektív rettegés helyett!
    Legyen rendőr az utcán,a bűnözőket keresse, ne a trafipaxal keressék meg "segílykére" a pénzt!

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.