Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 22., szombat

Kösz, inkább nem

Visszavonja EU-tagsági kérelmét Izland ! (Vajon mit tudhat ez a hozzánk hasonló kis ország,amit mi nem?-a szerk.) 

Az előzetesen bejelentett népszavazás megrendezése nélkül visszavonja európai uniós csatlakozási kérelmét Izland, ahol tavaly euroszkeptikus pártok kerültek hatalomra.
Gunnar Bragi Sveinsson külügyminiszter a köztelevíziónak nyilatkozva jelentette be pénteken, hogy a két kormánypárt, a Haladó Párt és a Függetlenségi Párt megállapodott annak a törvényjavaslatnak a szövegében, amely a 2010-ben beadott tagsági kérelem visszavonását tartalmazza. 

Az EU-párti balközép kormánykoalíciót leváltó pártok már tavaly jelezték, hogy nem értenek egyet az uniós csatlakozással. 

Azt is bejelentették ugyanakkor, hogy népszavazást rendeznek a tagsági kérelem visszavonásának támogatásáról. Közvélemény-kutatások szerint a lakosság többsége is az EU-csatlakozás ellen szavazott volna.
A mostani törvénytervezet azonban már csak arra az esetre helyez kilátásba népszavazást, ha az ország újabb csatlakozási kérelmet tervezne benyújtani Brüsszelben.
Izland a kormányváltás előtt már előrehaladott csatlakozási tárgyalásokat folytatott az unióval. Összesen 35 tárgyalási témafejezetből 21-et nyitottak meg, és tízet eredményesen le is zártak
.
Forráshír itt.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.