Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. június 20., szerda

Hajdúsámson-ba költözik légimentő-bázis?

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hét légimentő-bázis működtetését javasolja az országban, és ezek között nem található például Debrecen, noha a hajdú-bihari megyeszékhelyen jelenleg működik ilyen létesítmény. Hajdúsámson viszont ott van a tervezett új légimentő-bázis helyszínek között.




“Olyannyira meg tudom erősíteni a hírt, hogy már egy éve tárgyalunk egy új hajdúsámsoni légimentő-bázis kialakításáról az OMSZ-szal, sőt folytak tárgyalások Ausztriában is a helikopterek beszerzéséről” – válaszolta a Napló érdeklődésére Hamza Gábor hajdúsámsoni polgármester. A városvezető úgy tudja, azért szűnik meg a debreceni légimentő-bázis a repülőtéren, mert a repülőtér forgalma egyre nő, miközben a fel- és leszállósávot a gépek számára a nap 24 órájában biztosítani kell. Ezért kerestek egy közeli helyszínt, és miután Hajdúsámson kívül esik az említett le- és felszállósávon, itt lehet az új helyszín. Amennyiben sikerül az OMSZ-nak az uniós forrást elnyerni, egy magaslati részen alakítják ki a bázist, ahol két helikopter és (rossz idő esetére) egy professzionálisan felszerelt esetkocsi teljesít majd szolgálatot.

Hivatkozás:HAON

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.