Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. június 20., szerda

Itt a nyár...! (Sámsonkertben is)

A nyári napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legkisebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól - ez egyben az az alkalom is, amelytől a csillagászati értelemben vett nyár számítódik.
Ez a dátum az északi féltekén, ahol Magyarország is található, általában június 21-re esik, idén viszont a szökőév miatt június 20-ra - vagyis a mai napon hivatalosan is megkezdődött az év legforróbb időszaka.
Forró,száraz nyár várható !
 Hivatalosan még meg sem kezdődött az évszak, hétfőtől máris hőségriadót rendeltek el, ami egészen csütörtökig tart - a koponyeg.hu szerint a hőmérséklet 30 és 37 fok között alakulhat, esőre pedig semmi kilátás.A meteorológusok úgy vélik, hogy bár június is melegebb volt valamivel az átlagosnál, júliusban és augusztusban a megszokottnál sokkal magasabb hőmérsékletekre kell számítanunk, és a szárazság is általános lesz!
A forróság egész Európát érinti majd, de a nemzetközi kutatóintézetek szerint a Kárpát-medencében lesz a legnagyobb.
Igen ritka, hogy az összes kutatóintézet előrejelzése megegyezik abban, hogy a megszokottnál is melegebb nyárra kell felkészülni - olvasható az esotanc.hu. portálon.
Abban is egyetértenek a időjárás-előrejelzők, hogy ezen a nyáron a szokásosnál is kevesebb csapadékra számíthatunk, csak augusztusban várható egy kevés eső, bár a szárazság ekkor is általános lesz.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 A nyárról jutott eszembe ez a vicc.

"Az ausztrál farmer egy vödörrel a kezében elindul a közeli gyümölcsösébe,az útja egy tavacska mellett visz el.
Arra lesz figyelmes,hogy a tóban három meztelen fiatal szépség fürdik,a ruháik szétdobálva a parton.A lányok észreveszik és kikiabálnak neki:
-Addig nem megyünk ki a vízből,míg nem megy el innen!A farmer egy kicsit felemeli a vödröt,és visszakiált:
-Hölgyeim nem leskelődni akartam,a krokodilt jöttem megetetni!"








(szerk. Posta S.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.