Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. november 6., vasárnap

Új internet elérhetőség Sámsonkertben !

Öt évvel ezelőtt Sámsonkertben még az 5 Mb/s-os internet is csak álom volt, hiszen akinek volt net elérhetősége, az tudja, hogy  mennyit szenvedtünk vele. Ugyanis az akkori  ADSL-es időben a fejlesztést úgy oldották meg, hogy a nagy igény miatt az adatátvitelt lecsökkentették 1 megabit/másodpercre.

Aztán megjelentek a mikrohullámú internetszolgáltatók, akik ugyan nagyobb sávszélességet biztosítottak, de az árak -a teljesítményhez viszonyítva- bizony horrorisztikusak voltak. (6/2 Mb/sec 6-8 ezer forint.) Megtehették, mert nem volt versenytárs.
Aztán tavaly megindult a fejlesztés úgy Hajdúsámsonban, mint Sámsonkertben a Telekom részéről a nekünk új technológiával az un.optikai hálózatépítés. Ami televíziót, internetet és telefont is biztosít. 
(A konkurencia hiánya miatt az ár még nem éppen felhasználóbarát, de legalább korlátlanul elérhető és stabil.)
Először 10-20-30-50-120 Mb/s sávszélességű internet volt elérhető, aztán november egytől megjelent a bűvös 1000 Mbit/s-os, az úgynevezett gigabites internet !
 Itt tartunk most. Remélhetőleg az árak csak csökkenni fognak, ugyanis egy ilyen csomag most net+alaptelefon bizony 8560-ft, ami nem éppen olcsó, de van !
Barta P.

4 megjegyzés:

  1. Udvozletem,
    En mar nem elek samsonkertben de a szuleim igen.Lehet tudni hogy mely utcakban elerheto mar ez a szolgaltatas?A telekom honlapjan eleg vegyesen kezeleik a dolgot,mert alapbol a Dombos u-ra azt irja elerheto a szolgaltatas,de a megrendelesnel mar nem elerheto.Errol esetleg van helyi informacio?
    Koszonettel,
    Adoba Laszlo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sámsonkerti Magazin2016. november 24. 9:41

      Tisztelt Adoba László !
      A Telekom sajnos helyi információt nem ad ki, de annyit lehet tudni, hogy egy éven belül -értsd a 2018-as választásokig- minden olyan utcán előreláthatólag kiépíti az optikai hálózatot, ahol eddig is volt saját rendszere. Vagyis telefon hálózata, illetve ADSL internetje.
      Naprakész tájékoztatást csak a 1412-es ügyfél-szolgálati számon tudnak adni, amely többé-kevésbé pontos. Bár sajnos az a tapasztalat, hogy még ott sem pontos a nyilvántartás. A legegyszerűbb megoldás,ha az ügyfél figyeli az utcán dolgozó szerelőket, mert ők a legpontosabbak.:)
      A Dombos utcán egyébként még biztosan nincs kiépítve az új hálózat.
      Sajnos ez a XXI. század.
      Üdvözlettel: Barta Péter

      Törlés
    2. Koszonom a gyors valaszt.Meg lenne egy kerdesem,ha nem gond.Olvastam hogy a kornyeken elerheto mikrohullamu internet.Ezzel kapcsolatban van barmi tapasztalat?

      Törlés
    3. Sámsonkerti Magazin2016. november 25. 9:15

      Tisztelt A. L.
      Több mikrohullámú internetszolgáltatás is működik Sámsonkertben, de természetesen nem egyforma minőségben.
      A tapasztalat az, hogy sajnos az áraik a vezetékes internethez viszonyítva, elég magasak.
      Ha bővebb információt szeretne kapni a szolgáltatókról,akkor az oldal email címén tudunk privát üzenetben részletes felvilágosítást adni.
      /samsonikert@gmail.com/
      Barta P.

      Törlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.