Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 13., szerda

Világelsők vagyunk !

A világon egyedülálló  a VÉDA ("pénzbehajtó rendszer"-a szerk.) ami ma Magyarországon működik ! Dicsekszik Óberling József az ORFK közlekedési főosztályának vezetője !


Az "elkövetéstől" számítva másodpercekkel később, már automatikusan (akár óránként 4000 !) el is készül a bírság, borítékolva és már mehet is a címzetthez ! Ez aztán a szuper gyorsaság !
Mi ez ha nem automatikus pénzbehajtás, és csakis pénzbehajtás ? Ebben a "szuper" rendszerben a fokozatosság elve teljesen ki van zárva,  -figyelmeztetés, többszöri elkövetés- itt a lényeg, a pénzbehajtás, amire ez az egész rendszer ki lett alakítva !
(Ez azért nem kicsit felháborító !  Nem azt mondom, hogy a notórius szabálysértőket ne szűrjék ki és ne büntessék meg, de ez az általánosítás elve bizony nem ezt a célt szolgálja ! 
Ebben a rendszerben, ahogyan most ki van találva, a végső cél - nem győzöm elégszer hangsúlyozni- szerintem egyértelműen az, hogy FIZESS !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

3 megjegyzés:

  1. Vezetőink nagyon értik a módját ,hogy lehet a kisember zsebéből az utolsó vasat is elszedni, pedig szerintem inkább az lenne a feladatuk ,hogy jólétet, biztonságos megélhetést teremtsenek! Ne csak a saját zsebeiket tömjék !
    A középkori módszer szerintem korrektebb volt. Kellett a pénz a királynak hát elküldte az adószedőit és az utolsó fillért is kiverték a parasztból.
    Nem túl barátságos ,de "korrektebb" megoldás volt. Lehet ez lesz a következő lépés nálunk is ?

    VálaszTörlés
  2. Ez kellett "nektek" "Magyar"ország jobban teljesít!

    VálaszTörlés
  3. Statisztika szerint a balesetek első oka a gyorshajtás, mert ugyan a tényleges ok pl. az előzés szabályainak megszegése, de az nem annyira mérhető, tetten érni=elfogni is macerás. A vége ütközés !
    Ám, ha gyalog történne az ütközés (6-12 km/h sebességkülönbség, karral védekezés, stb), nem hal meg senki.
    Be kell tiltani a gépjárműforgalmat, vissza a lóvasúthoz! Biztosan csökkenne a balesetek száma. Vag mégsém ?
    E logikával tehát a mérhető-automatizálható dolog a hibás.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.