Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 12., hétfő

Elhunyt Buzánszky Jenő

Életének 90. évében vasárnap este 8 órakor elhunyt Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje, aki a klasszikus tizenegy tagjai közül utolsóként búcsúzott az élők sorából.


Buzánszky Jenő volt az utolsó élő tagja annak a válogatottnak, amely az 50-es években meghatározta a nemzetközi labdarúgást azzal, hogy hat évig veretlen volt, és amelyet Aranycsapatnak neveztek el. 1953. november 25-én ő is ott volt a Wembley-stadionban, amikor a magyar válogatott 6-3-ra legyőzte Angliát. Ezt a találkozót azóta az Évszázad mérkőzésének nevezik.
Buzánszky Jenő december 12-én került az esztergomi kórházba, ahol aznap meg is operálták. Fia december 16-án úgy nyilatkozott, hogy édesapja állapota több mint három nappal a műtét után is kritikus, majd 17-én újabb műtétet hajtottak végre. A legendás hátvéd később az intenzív osztályról a belgyógyászatra került át. Fia december 30-án arról beszélt, hogy apja szervezete nagyon legyengült, hangulata ingadozó.
sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.