Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 21., kedd

Vége van a választásoknak !

 "Folytatjuk"... mondta  miniszterelnökünk korábban.
És valóban jön is a folytatás, -többek között- az internetadó, amit ugye nem a felhasználók fognak megfizetni ! (És biztosan van is aki ezt el hiszi !) Egyébként már várható volt ! Csak ugye nem mindenki erre a folytatásra gondolt.

Youtube forrás

A kormány jövő évi adóterveiről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma tartott tájékoztatót, és ebből kiderült: a különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják, és az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe.
A különadókra kitérve Varga elmondta, hogy marad a bankadó, marad a reklámadó, a kormány pedig a távközlési adó kiterjesztésére ad majd javaslatot. Ez utóbbi gyakorlatilag azt jelenti, hogy az internetszolgáltatásokra is kiterjesztik. 
Ha ezt a más területekről már ismert mostani formában teszik, az azt jelenti, hogy az évi 500 millió–5 milliárd forint feletti árbevételt hozó cégek a bevételük 4,5 százalékát, az 5 milliárd feletti bevételt termelő cégek a 6 százalékát kötelesek befizetni az államkasszába.
Az már a humor kategóriájába tartozik, hogy a miniszter indoklásként azt is felhozta, hogy egyre többen telefonálnak az interneten a VoIP-szolgáltatásokat igénybe véve, és így a távközlési adó eredeti célját nem teljes mértékben éri el, ezért is van szükség az újabb adónemre.
Afelől azonban senkinek nem lehet kétsége, hogy a kivetett adót a cégek – így vagy úgy – áthárítják majd a fogyasztókra.
Szerk;Posta S.

2 megjegyzés:

  1. Annak idején az "Öszödi" elmondta, ha nem tetszik, el lehet menni külföldre. Nagyon fájt a kijelentése, mert egy ország vezetőjének nem ezt kellene támogatni, hanem pont itthon tartani az itthoniakat. Erre most az akkori ellenzék is ugyanezt a politikát folytatja, csak éppen nem mondja ki. Erre mondják, hogy csöbörből vödörbe?
    Egyik sem jobb a másiknál, főleg, hogy majdnem az összes adómentességet élvez az amúgy sem kis fizetésére való tekintet nélkül, amit mi dobunk össze adók képében, hogy minket és az érdekeinket képviseljék. De úgy látom, valahol elszakadt a lánc, vagy egyel több fogaskerék került a gépezetbe és visszafelé forog.

    VálaszTörlés
  2. Én nem a Fideszre szavaztam !2014. október 22. 11:47

    Olvasni és kommentelni szinte nulla adatforgalom. Ezzel szemben van aki egész nap a neten
    hallgatja a rádiót, és itt nézi a kedvenc sorozatait. Erről fognak leszokni sokan, ha
    megszűnik a korlátlan net. -De úgysem fog. Ez egy gumicsont, amit most bedobnak, hogy aztán
    cáfolják, és előálljanak egy fix adóval, amit -mi hülyék- fellélegezve elfogadunk majd. 25
    éve ez megy. Mindig egy oltári ökörséget kommunikálnak, és figyelik a hatást ! Aztán a megvezetett "birka" már ujjongva törődik bele a fele akkora adóba és örül.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.