Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. augusztus 17., csütörtök

Betiltották a Jehova Tanúit...Oroszországban

Az orosz igazságügyi minisztérium feketelistára tette a kisegyházat, ugyanakkor a kálvária még jóval korábban, április 20-án indult a szervezet számára, amikor az orosz legfelsőbb bíróság gyakorlatilag betiltotta őket, mint „szélsőséges szervezetet”. 
A hatóság szerint ugyanis a Jehova Tanúi olyan szervezet, amely „családokat választ szét, gyűlöletet kelt, és emberi életeket fenyeget”. A felekezet szerint viszont a hatóságok hamis képet festettek róla.

Az áprilisi bírósági döntés elrendelte a Jehova Tanúihoz tartozó - Oroszországban működő - mind a 395 szervezet felszámolását. A felekezet vagyona állami tulajdonba kerül. 
Az Európai Unió és az Egyesült Államok által is bírált ítéletet a Jehova Tanúi az Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB) megfellebbezte. A Jehova Tanúit az 1870-es években alapította az amerikai Pennsylvania állambeli Pittsburghben a presbiteriánus Charles T. Russell. Számos vallástörténész szektának minősíti az egyházat -írja a nepszava online.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.