Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 2., kedd

Egy újabb lenyúlás az autósoknak ?

Ellenőrzési csoportot hoz létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), amely célzottan ellenőrzi az engedély és fuvarokmány meglétéhez kötött belföldi vagy nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatásokat, közúti árufuvarozási és személyszállítási tevékenységeket végzőket, a megtett úttal arányos útdíjra vonatkozó szabályok betartását – közölte a szaktárca.
A tájékoztatás szerint az ellenőrök mulasztás vagy szabálysértés esetén 10 ezer és 800 ezer forint közötti bírságot is kiszabhatnak. A csoport feladatai közé tartozik az is, hogy közreműködik a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállítást végzőkkel szembeni szankciók (jármű kivonása a forgalomból, vezetői engedély visszavonása) érvényre juttatásában.

Az NFM emlékeztetett arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében Magyarország területén személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás személytaxi-szolgáltatásként vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásként végezhető, amennyiben a szolgáltatást bármilyen ellenérték fejében – ideértve az útiköltséghez való részleges hozzájárulást is – nyújtják. 
 Ezen a két típusú személyszállítási tevékenységen kívül kizárólag szívességi alapon, teljesen ingyenesen lehetséges személygépkocsival személyszállítást folytatni.

A 2016. januári adatok szerint, Magyarországon 6998 személytaxi-szolgáltató és 301 személygépkocsis személyszállítási szolgáltatást nyújtó vállalkozás működik - ismertette a fejlesztési tárca. 
A kérdés, mi  lesz a sorsa az un. Telekocsiknak ami nemcsak környezet, hanem pénztárcakímélő megoldás volt...eddig ?
 Forrás:adózóna
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.