Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 18., hétfő

Készül az új KRESZ, lesz új vizsga is ?

Egyszerűbb lesz az új KRESZ, amely négy év után kerülhet végre bevezetésre, de lehet, hogy mindenkinek le kell belőle vizsgáznia, írja a Magyar Nemzet. Gyorsabban mehetnek majd a teherautók az autópályán.

 Egyszerűbbek és letisztultabbak lesznek az új KRESZ-szabályok, az átfogó módosítások befejezése csaknem négy éve húzódik már – írja hétfői számában a Magyar Nemzet és Magyar Hírlap
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy például olyan "kiegészítő előírások" hullhatnak ki a KRESZ-ből, mint a "gépkocsik hatósági elszállításának feltételei" és az ehhez hasonló, a gépjárművezetés szempontjából periférikus előírások, mivel ezeket a jövőben az önkormányzati szabályozás rögzítheti.

 A Magyar Nemzet arról ír, hogy lassan négy éve húzódik az átfogó KRESZ-módosítás befejezése. Kozma Péter közlekedési jogász szerint a késlekedés oka lehet, hogy 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből.  
Az autósoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk majd, ha vezetni akarnak a jövőben is – hangsúlyozta a közlekedési jogász.
Barta P.

2 megjegyzés:

  1. Mert megint az autósokról lehet a pénzt lenyúlni ! Nincs még elég teher rajtuk ! De miért is van ez? Szerintem MERT HAGYJUK !!
    Eközben a bringások, elektromos mopedosok, akár piásan is, közlekedhetnek, mivel nekik nem kell kresz vizsga ! Meg ugye a bringás az megtudja állapítani hol az elég a piálásbanban ugyanis rá van bízva "hogy még biztonságosan" közlekedhessen !

    VálaszTörlés
  2. Így minden szakma a fejlődés és változások miatt újra vizsgázhatna! Orvosok, mérnökök, rendőrök, jogászok, és még ki tudja ki nem, még a takarítók és közmunkások is! Nevetséges!!!
    Ha valaki megszerzett egy Egy államilag deklarált és akár Európában is használható képesítést, azt semmi nem indokolja, hogy újra vizsgázzon bárki emiatt, hogy közben változik a világ.
    Vele változik mindenki, a friss ismereteket beépíti a már meglévő tudásanyagába, emiatt szükségtelen bárkit is újra számon kérni!

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.