Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 28., kedd

Két dudás egy csárdában...

Elbocsátja dolgozóinak többségét a nyíregyházi dohányfeldolgozó, a Universal Leaf Tobacco (ULT) Magyarország Zrt., mivel a továbbiakban más országokban fogják erjeszteni, szakkifejezéssel élve fermentálni a hazánkban termelt dohányt – mondta a Magyar Nemzetnek Bittner Imre, a részvénytársaság vezérigazgatója.

A vállalatnak 52 állandó munkatársa van, továbbá 150 szezonális dolgozót foglalkoztat. Bittner azt is közölte, hogy az egyeztetéseket a jövő héten kezdik meg az üzemi tanáccsal, ezeket követően tájékoztatják majd a döntésről az érintetteket és a munkaügyi központot.
Az átszervezést Bittner Imre európai és magyarországi piaci okokkal indokolta. Megemlítette, hogy próbáltak segítséget kérni a kormánytól a tevékenység folytatásához, de nem jutottak semmilyen eredményre, miközben az elmúlt két-három évben folyamatosan nőttek az eladatlan készleteik.

A nyíregyházi üzem leállása után már csak egy működő erjesztő marad Magyarországon, mégpedig a szolnoki, amelynek működtetője, a Dofer Zrt. a Continental Dohányipari Csoporthoz tartozik.
A családi tulajdonban lévő cégbirodalom tulajdonos-elnöke az ország 98. leggazdagabb emberének tartott Sánta János, Lázár János kancelláriaminiszter „jó ismerőse” - fogalmazott a beszámoló.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.