Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 5., kedd

"Kaszál" a VÉDA !

Mint ahogy már a délelőtti órákban írtunk róla, hogy reggel 8 órakor megkezdte működését a Véda közúti intelligens kamerarendszer.

 Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője máris úgy fogalmazott, hogy az első két órában "száznál kevesebb szabályszegés történt"!
Óberling József elmondta: az első két órában kevesebb mint száz jogsértést dokumentált a 134 útszakaszon található 365 eszköz, az új fix traffipaxok "beváltották a hozzájuk fűzött reményeket". A napi áthaladások száma egyébként átlagosan egymillió - jegyezte meg, a vs.hu szerint. 

(Lesz itt kérem "forgalom", hiszen a napi áthaladások száma -Óberling szerint- egyébként átlagosan egymillió, amiből ha csak 0,1 % (az 1000) szabálytalankodik,  vagy esetleg elnéz valamit máris jön a bírság ! Ha enyhén számoljuk a bírság összegét, teszem azt átlagosan csak húszezer forint, az bizony napi húszmillió forint ! Így hamar megtérül a befektetés- bár az uniós támogatás volt.
Akkor mégiscsak jó pénzforrás lesz a hatalomnak ez a "szupertraffipax"!-a szerk.)
Szerk;Posta S.

4 megjegyzés:

  1. Azért az elég durva, hogy a szabálysértési tételek pénzösszegei magasabbak, mint a büntetőtörvénykönyv alá tartozó esetek (rablás, garázdaság, testi sértés, stb kategória) pénzben meghatározható összegei!
    Gondolom egy szabálysértés csak kisebb súlyú és veszélyességű a társadalomra, mint egy bűntett, akkor legyen már ennek megfelelő a pénzbeli elrettentése is és ne fordítva!
    És ha jól tudom, a kisebb fokú szabálysértés nem is oly rég nem pénzbeli büntetéssel, hanem figyelmeztetéssel kezdődött, majd újabb kihágás után jött a bírság!
    Szerintem is ez az egész csak a pénzbehajtásról szól !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyorshajtás szöveget, meg a baleset megelőzést szajkózzák,amit nagyon elakarnak hitetni velünk, de talán a háttérben egészen más van.
      Most lehet azt mondani, hogy na megint egy összeesküvés elmélet, de én már sokat gondolkoztam rajta.
      Mert adva van ugye az új személyi igazolvány a beépített chippel, aminek a céljáról, tudásáról csak nagyon keveset tudunk vagyis annyit amit megengednek róla.
      Na már most ugye ezeket a személyiket lassan de biztosan mindenkinél kötelezővé teszik ! Miért is ? Ez még talány.
      Aztán ezekkel az igazolványokkal a zsebünkbe ahogyan kilépünk az utcára, vagy autóba ülünk a "szuperberendezések" felvehetik a kapcsolatot és már meg is valósult az emberek mozgásának, tökéletes követése ! A legtökéletesebb megfigyelés, lehallgatás minden amit talán még el sem tudunk képzelni !
      Nem állítom, hogy ez így is van, csak lehet, hogy kicsit paranoiás vagyok ?
      Ne legyen igazam, de majd egyszer talán erre is fény derül.

      Törlés
    2. Nagyon durván magasak a büntetési tételek, 30 000 -től kezdődik (!!!!!!!!!) miközben a nettó minimálbér olyan 70 000 körül lehet. A teteje pedig 300 000.
      Mocskos gazember mind aki ezt kitalálta és valóban igaz: ez KIZÁRÓLAG a pénzbehajtásról szól nem a biztonságról.
      Az is hazugság, hogy minden balesetet a sebesség rovására könyvelnek el pedig az csak 1 komponens. Általában nem a sebesség okozza a baleseteket, hanem inkább a Facebook amit már minden hülye a kocsiban vezetve nézeget ill. általában a figyelmetlenség és rutintalanság.

      Törlés
  2. Tök mindegy, hogy mit csinálnak mert látszólag mi mindent elviselünk sőt lassan a fejünkre is sz***hatnak (szó szerint) mi még majd akkor is kussolunk. Annyi minden van amit nem szabadna hagynunk de mégis! De lett volna alkalmunk tenni ellene, nem tettünk, hát együk meg amit főztünk!

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.