Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 7., hétfő

Fél a hatalom a nagy tüntetéstől ?

Délután 1-ig senki nem mehet be egy jókora területre Budapesten március 15-én. A tanártüntetés délután 3-kor kezdődik.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) honlapján megjelent határozat szerint a március 15-i nemzeti ünnepen a Magyar Nemzeti Múzeum környékének lezárását rendelte el Hajdu János, a TEK főigazgatója, írja a hvg.hu.
Az intézkedés az Astoria, Múzeum körút, Baross utca, Szentkirályi utca és Rákóczi út által határolt területet érinti március 15-én éjféltől délután egy óráig. Az indoklás szerint azért van erre szükség, mert az érintett területen nagy létszámú állami rendezvényt tartanak védett személy részvételével.
 "A védett személy biztonsága érdekében a rendőrség az érintett területet a forgalom elől lezárhatja, megakadályozhatja, hogy oda bárki be- vagy kilépjen, az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti, továbbá a területre belépők és ott tartózkodók ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalhatja, illetve azok bevitelét a rendezvény helyszínére megtilthatja" - olvasható a határozatban.
 Március 15-ére a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság jelentett be demonstrációt a Múzeum körútra.
Egy másik tüntetés is lesz 15-én. A miskolci Herman Ottó Gimnázium támogatói körét adó Tanítanék-csoport a nemzeti ünnepre szervezte meg a következő tiltakozást a közoktatás átalakításáért, de kiállnak a közalkalmazotti szféra ügyei mellett is. Délután 3 órától a Hősök terétől az Andrássy úton át egészen a parlamentig terveznek vonulni a fővárosban a tanárokat, diákokat és szülőket tömörítő Tanítanék csoport tagjai, akik a tanitanek.com oldalon már több tízezer támogatót tudhatnak maguk mögött. A tiltakozásokhoz több mint 25 civil szervezet csatlakozott, valamint a Civil Közoktatási Platform (CKP) azonnali követelései is megfogalmazódtak.
sakema

2 megjegyzés:

  1. Jerabek Krisztián2016. március 7. 15:41

    Tény, hogy a nép rettenetes birka módjára viselkedik, mely cselekedetet általában jogkövetőnek szoktunk nevezni.
    A jogkövető embernek három fajtája van: van, aki nem sért törvényt, mert galamblelkű, ezek nagyon kevesen vannak.
    Van, aki nem sért törvényt, mert ennyire hülye, ebből sincs sokkal több.
    A többség azért nem sért törvényt, mert jobban szereti a konszolidált életvitelt, a nyugalmat, és felméri ésszel, hogy a bűnözésből származó előny egy európai társadalomban sokkal csekélyebb, mint a várható retorzió hatása, azaz megmarad nem-bűnelkövetőnek, azaz a törvény fékentartja. EZ a lakosság döntő többsége. Én is ilyen vagyok. Nem azért nem megyek lopni gyilkolni, mert nem vagyok képes rá: dehogynem. Hanem mert nem akarok börtönbe kerülni, mert ott nekem nem jó, ott csak a mélyigényteleneknek jó.És ez a lényeg.

    Más szavakkal: amíg a társadalmi rend valamilyen, nagyon alacsony szinten is, de adott, míg van államhatalom, míg megvan a közrend morzsája (tényleg csak morzsája...), amíg van REMÉNY arra, hogy a dolgok normálisan működjenek, addig azok az emberek, akik konszolidáltak, akiket a nevetséges törvények is féken tartanak (amit a mélyigénytelenek kiröhögnek, meg a maffiózó politikusok), addig ezek az emberek, az utolsó utáni pillanatig, ragaszkodni fognak a társadalmi rend illuziójához, mert ők a rendben érdekeltek.
    Mihelyt azonba összeomlik egy hatalom, az óriási tömeg embernek hirtelen nem lesz vesztenivalója többé.
    Marx "elvtárs" ezt úgy fogalmazta meg: "mikor a proletár már csak a láncait veszítheti."

    Nos, ezt nevezzük forradalomnak, amelyet egyébként mindig egy hangos és elszánt kisebbség indít el a hatalom ellen, -a többség hallgatólagos támogatásával vagy közönyével- de a végeredmény mindig azonos!

    VálaszTörlés
  2. viki már több éve utazik el vagy menekül.. mikor valami nagy ünnep van

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.