Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 24., szerda

Egy újvilág születése ?...

...vagy "csak" a történelem ismétli önmagát ?
 Hatvan évvel ezelőtt...

 "Az ország békés volt és csendes. Néma tartomány. Még próbálkoztak néhányan lázadással, de hamar elkushadtak. Volt elég erős fiú, akik meglátogatták a pimaszkodókat, és elbeszélgettek velük. Ott voltak az utcákon, vagy fekete autókban mentek a dolgukra. A legjobban a bűnözők váltak be ebben a munkakörben: priuszuk és gyakorlatuk volt, gátlásaik viszont nem. Általában megvárták az éjszakát, és akkor csengettek. De ritkán volt szükség rájuk.
Tudta mindenki, hogy már elégedetlenkedni is veszélyes. A falnak is füle volt, ott ültek a besúgók a munkahelyeken, a tanári szobákban, az egyetemeken, ott osontak a lépcsőházakban. Nem is meggyőződésből jelentettek, hanem valami nyomorult kis előnyért, vagy annak reményéért. Sokan így küzdöttek meg a félelmükkel: átálltak az erősebbhez, féljenek inkább mások.
Leveleket bontottak fel és telefonokat hallgattak le, és felírtak mindent, amivel visszaélhetnek, ha és amikor kell. Családokat és kapcsolatokat térképeztek fel, hogy oda tudjanak ütni, ahol fáj.

A rendszer kiválóan működött. Aki nem vette észre, hogy hol a helye, az végül fizikai erőszakkal találta szemben magát. Aztán magyarázhatott a jogairól az erős fiúknak, hogy őszerinte népszavazás kellene.
 Minderre a nagy nemzeti célok eléréséhez volt szükség, azokat ugyanis nem lehet állandó viták közepette megvalósítani. És erre nem is volt szükség, hiszen az élcsapat remekül tudta, mi kell a népnek (...) És az ország békés volt és csendes, nem szelelt. Akkor hátradőltek az urai elégedetten. Nem sípol, nem szökik sehol a nyomás, tehát biztonságban vannak. Épp hatvan éve volt."-a történet folytatás itt olvasható !
(Érdekes írás, mert akik átélték azt a korszakot még itt élnek közöttünk -ha nem is sokan- de talán bizonyítani tudják az írás hitelességét!- a szerk.)
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Azét vannak a jó barátok2016. február 24. 13:04

    Bizony itt az ideje egy népszavazásnak 60 év után !
    És így gondolta ezt Erdösi Lászlóné is aki tájékozott, politikailag aktív választópolgár.
    Erdösi Lászlóné pontosan nyilvántartja, hogy a Kúria mikor és milyen ügyben hoz ítéletet. Erdösi Lászlóné jól ismeri a vonatkozó jogszabályokat, tudja, hogy beadványával melyik szervhez melyik időpontban kell fordulnia.
    Erdösi Lászlóné ügyel a határidőkre, kész arra, hogy indítványával mindenki mást megelőzzön, mert Erdösi Lászlóné – korát meghazudtolóan – fürge is. Erdösi Lászlónénak – hogy, hogy nem – akad néhány tagbaszakadt ismerőse, akik ilyenkor elkísérik. Erdösi Lászlóné két lábon járó ruhásszekrény barátai pedig mindig rá is érnek, ha Erdösi Lászlóné gyakorolni kívánja politikai jogait, mert ők is közéletileg érzékeny, öntudatos választópolgárok.
    Így történt, hogy tegnap a Nemzeti Választási Irodánál neki sikerült négy másodperccel megelőzni a komcsikat. Ugye ez a történet teljesen hihető és természetesen ez így életszerű ? Hát persze.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.