Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 3., vasárnap

Ahogy azt "Móricka" elképzeli…

120 ezer forint fölött jár az átlagos nyugdíj, éves szinten 24 ezer forinttal jár majd több idén. Még azt is kimatekozta a kormány, hogy igazából ha úgy vesszük, visszaadták a 13. havi nyugdíjat.


Havi 120 ezer az átlagos nyugdíj !
(Ez az átlag azért teljesen mást jelent, mert van akinek 32 ezer és van akinek 800 ezer. Hivatkozom itt egy olvasónk által irt levélre, ami remekül összefoglalja ezt a témát, hogy mit hogyan kell értelmezni. Itt olvasható !-a szerk.)

A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, amely után az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz.
Játék a számokkal: akkor most megint van 13. havi nyugdíj?
Kiemelte, 2011-2015 között a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő-értékük 8,6 százalékkal javult. Ez utóbbi több mint egy havi nyugdíj összege - fűzte hozzá.
Rétvári Bence hangsúlyozta, a szocialista kormányzás idején egy havi nyugdíjat elvettek, a vásárlóérték növekedése alapján ezt most visszakapták a nyugdíjasok, csak nem egyszeri juttatásként az év végén, hanem havonta elosztva- írja a privátbankár honlapja.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.