Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 9., szerda

Vezet a kormánypárt...

...a Medián szerint.

A biztos szavazók több mint fele voksolna most a Fideszre – számol be a Medián kutatása alapján a hvg.hu. Mint írják, nem fordult még elő a Medián felméréseiben, hogy a választások után bő másfél évvel a kormánypárt a biztos szavazók több mint felének bizalmát élvezze: a FIDESZ most ezeknek a szavazatoknak az 51 százalékát kapná meg.

A felmérés szerint a Fidesszel szemben csak töredékes ellenzéket találunk: a második legnagyobb pártnak számító JOBBIK az utolsó fél évben gyengült, májusi 16 százalékos rekordtámogatottságához képest 13 százalékra csökkent azok száma, akik Vona Gábor pártját választanák. 
Az MSZP népszerűsége a teljes szavazókorú népességre vetítve időközben 7 százalékra apadt.
A kutatást 2015. november 27-e és december 1-je között készítette a Medián, az ország több mint 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével.
Barta P.

2 megjegyzés:

  1. Önkéntes szavazatszámláló voltam Hajdúsámsonban !2015. december 10. 13:56

    Sajnos, sajnos, de nagyon sajnos a valóság az, hogy a szavazatra jogosult magyar állampolgárok többsége arra is lusta, hogy négy évente egyszer megemelje az ülepét, körbenézzen, hogy kire nem érdemes, kire érdemes szavazni és bebökje az X-et valamelyikre. Mert ez azért ki fog hatni az ő életére is előbb utóbb.
    (Így volt ez Hajdúsámsonban is !)

    Ezek után még a fele sem megy el,csak a "biztos szavazók", és abból is a 2/3 (persze a "hatalom" gyorsan bemódosította a szavazási jogszabályokat, hogy bruttósíthassa az eredményeit) ezekre voksol.

    Sajnos ez a valóság. Mi sem hittük el, ameddig vagy tízszer át nem számoltuk közösen az eredményeket. És mindannyiszor ugyanaz az eredmény jött ki. És lásson mindenki csodát, bizony azt közölték a hivatalos eredmények.
    Ezek a szomorú tények. Ezekkel kár vitatkozni.

    Ez a bruttósítási fagyi viszont hamar visszanyalhatna, ha nem 5 millió fotelpuffogó, struccpolitikus országa lennénk.
    Tehát, aki azért nem megy el, "mert úgy is csalás",hát az....magára vessen!

    Csak halkan jegyzem meg, hogy tőlünk nyugatabbra, ahol elviekben jobb életszínvonalon "döcög" az élet és sokan oda vágyakoznak emiatt.
    Ott ez a bizonyos szavazási részvételi arány összehasonlíthatatlanul magasabb, mint itt, kis hazánkban.
    Mert többen megemelik az ülepüket és elballagnak szavazni és többé, kevésbé "jobb" helyre böködik az X-eket...

    VálaszTörlés
  2. "Kukorica János"2015. december 20. 15:46

    Az emberek legnagyobb baja, hogy két táborban gondolkozik. Akit nem hülyített be Orbán, az csak Gyurcsányista lehet. Tényleg jobb lenne, ha körülnéznének a világban, hogy máshol hogyan élnek az emberek, milyen egy működő demokrácia, milyen, amikor egy országban nem csak az uralkodó elitnek engedik meg a gazdagodást, milyen, amikor minden polgár az ország érdekét nézi, és nem a magánhasznot.

    Mert hidd el, bármennyire is nem értitek, az "ellenségeitek" is az ország érdekét nézik. Ők úgy látják, hogy amerre tartunk, annak a vége kudarc, és azért kell megállítani Orbánt, nem azért, mert magyargyűlölők. És minden statisztika és az ország gazdasági helyzete is azt mutatja, hogy az "ellenségeiteknek" van igaza. Az ország hajója jéghegynek tart, ti mégis állandóan bizalmat szavaztok az őrült hajóskapitánynak, mert nem láttok túl a térkövezésen, a rezsicsökkentésen és a migráns-gyűlöletkampányon. Pedig ha sikerülne a kormánypropaganda mögé is látnotok, megértenétek, mit jelent az, hogy a bóvli kategóriában vagyunk Románia mögött, ha megértenétek, hogy a térkövezés olyan beruházások elől viszi el a soha vissza nem térő, Marshall-segéllyel felérő EU-s pénzt, amivel megalapozhatnánk az ország jövőjét, de így eljátsszuk Magyarország utolsó lehetőségét is a felemelkedésre, mert Orbánék a térkövezéssel és stadionépítéssel tudnak a legtöbbet lopni.
    Akkor rájönnétek, hogy amit ti műveltek tudatlanságotokban, az a színtiszta gyűlölködés, és hogy bután hatalomra emeltek olyanokat, akiknek semmit nem számít Magyarország. Emiatt, és miattatok frusztrált mindenki ebben az országban.
    Hát nem veszitek észre, hogy mindenki mérges, mindenki kedvetlen, mindenki goromba a másikkal? (Hiába vagytok hatalmon, ti is ugyanúgy kedvetlenek, mérgesek és gorombák vagytok.)
    Beteg lett a társadalom, és hatalmon tartjátok azokat, akik ezt a betegséget terjesztik. Az Orbánokat és a Gyurcsányokat, akik a ti gyűlöletetekből kovácsolnak maguknak tőkét.
    Mert egyik sem jobb a másiknál. Ahogy Gyurcsány átjátszott cégeket a haveroknak, és ahogy hiteleket vett fel, és ahogy ők loptak különböző beruházásokon, ugyanaz megtalálható Orbánéknál is. Nincs semmi különbség. Orbán ugyanúgy veszi fel a hiteleket, ugyanúgy átjátssza a cégeket, most földeket, ingatlanokat haveroknak, ugyanúgy lopnak a beruházásokon.
    Gyurcsányt megbuktattátok, és Orbánt csak azért éltetitek, mert ügyesebben becsap és elvarázsol benneteket. Nem veszitek észre, hogy tulajdonképpen Orbán személyében egy "Gyurcsányt" éltettek, és csak azért nem veszitek észre, mert ő még nem mondta ki, hogy hazudik éjjel-nappal, meg éjszaka is, magatoktól pedig nem jöttök rá.
    Na itt van a gond !

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.