Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 17., csütörtök

 A kormány kiáll az "udvari popzenész" mellett


A kormány utasította (!) az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön. A Telekom egyelőre nem kommentál.
A Magyar Telekom szerdán közölte, hogy felmondja a szponzori megállapodását Kovács Ákossal, a konzervatív oldalon komoly beágyazottsággal bíró énekessel, miután az olyan nyilatkozatot tett az Echo TV-n, amellyel a Telekom saját közlése szerint nem tud azonosulni. A Telekom a hvg.hu  kérdésére egyelőre nem reagált a hírre.

Ákos az Echo TV-ben arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással.

 Kovács Zoltán elmondta, hogy a szerdai kormányülésen téma volt Kovács Ákos szerződésének a felmondása, és azt mondja, megdöbbenéssel értesültek a döntésről, amely szerintük a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes. Aztán azt mondta, elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de "mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen".
(Felbontani a szerződést valakivel, mert világnézetével nem értenek egyet - diszkrimináció. (Telekom)
Felbontani a szerződést valakivel, mert világnézete nem egyezik egy másik polgár világnézetével - jogos.(Kormány) 
Akkor hogy van ez ?
Mint az tudható, a Telekom több tízmilliós nagyságrendben szponzorálta Ákost. Most ezt megszüntette, mert  támogatni csak azt szokták, aki a támogatónak szimpatikus. Hát ez a szimpátia most megszűnt a Telekom részéről.-a szerk.)

 Aztán jött a mosakodás, mert úgy látszik a Telekom mégiscsak "nagy falat" lett volna a kormánynak.
Az Index elérte Kovács Zoltán szóvivőt, aki elmondta: a kormánynak a Telekommal tavaly kötött partnerségi megállapodását a mostani lépés nem érinti,. Ennek keretében a Telekom 1 milliárd eurós beruházást vállalt a következő 4 évre. 
 Később Kovács Zoltán pontosította a bejelentést, e szerint csak a mobilnetes szerződéseket mondják fel. Szerinte van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél.
(Utólag találtam egy 2010-es "érdekes" wordpress bejegyzést,miszerint már abban az időben sem volt Kovács Ákos mindenkinek szimpatikus.-a szerk.)
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Egy normális országban az nem a kormány dolga, hogy két magán fél közti, jogilag rendben lévő magánjogi szerződéseket vizslasson és azon megsértődjön.
    A Rákosi korban 6 elimis végzettséggel is lehetett miniszterré válni, ezek még azt a szintet is alulmúlják.
    A kormány most harcol azért, hogy a bóvli kategóriában maradjunk, mert ez üzenet a többi cégnek is, hogy a magánszerződések se szentek a kormány előtt.
    Saját vélemény; Egy nagyfoglalkoztató nem teheti meg a XXI-ik században , hogy a szponzoráltja azt hirdesse, hogy a nőknek kevesebb fizetés jár !
    Ezzel a húzásával pedig óriási károkat okozhat a Fidesz az országnak. Az ilyen és ehhez hasonló húzásokkal azt lehet elérni, hogy amikor nagy cégek majd arról döntenek, hogy Kelet-Európa mely országában létesítenek új céget, gyárat, akkor minket majd szépen a sor végére tesznek, mert nyilván egy megbízhatatlan kiszámíthatatlan országban nem éri meg számukra befektetni.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.