Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 7., szombat

Göncz Árpád temetése...

„Szó bennakad, hang fennakad, lehelet megszegik ..."

sakema

2 megjegyzés:

  1. Nem volt irigylésre méltó életérzés Orbán Viktornak lenni ezen a temetésen. Nem tudom, hogy a testbeszéd árulkodó, leplezésre alkalmatlan jelei kinek mit sugalltak: az elsüllyedés vágyát vagy a visszafogott agresszió gőgös megnyilvánulásait vélték fölfedezni Orbán Viktor arcán, mozdulatain, pótcselekvésnek ható izgő-mozgásain, zavart tekintetén.
    A jelenlévő emberek úgy kerülték a társaságát, mintha büdös lett volna. Igen, a szeretett nép úgy húzódott el a nemzeti egységet megtestesítő nép fiától, mintha leprás lett volna.
    Ez pedig kellemetlenebb és kínosabb volt még annál is, hogy nem várta meg a temetés végét, hogy nem ment oda a sírhoz, és egy szál virág sem fért bele a családi költségvetésbe.

    Mert hol vannak már azok az idők, amikor a lábai elé omlottak az emberek, amikor boldog nyugdíjasok csókolgatták azt a kezet? Nem tudom, érti-e, hogy mindez miért van, hogy miért volt olyan nyomasztó ez az egész?
    Nem hiszem, hogy érti !
    Ezért került most olyan hülye helyzetbe, hogy nem tehette meg, hogy nem megy oda, de mert odament, az is legalább annyira gáz volt. Azt a légüres, megvetésben úszó teret körülötte, nem kívánom magunknak.

    Bármennyire szomorú is a magánember magányának látványa nekem reményt ad,hogy azért nem sikerülhet porig rombolni mindazt, aminek felépítésén mások majdnem egész életükön át dolgoztak !

    VálaszTörlés
  2. A vicc jut eszembe a skótról.. aki egy szál virágra is sajnálja a pénzt, de milliárdokat költ a stadionra

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.