Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 25., szerda

Az ígéret szép szó !

Kedden 88 hektár földet vett egy külföldi állampolgár Rajka közelében, az egyik győri földárverésen – írja a Magyar Nemzet a Hír TV-re hivatkozva. A cikkben megjegyzik, hogy ezzel végleg füstbe ment a 2010-es választási kampányban elhangzott ígéret, miszerint amíg a Fidesz kormányon lesz, külföldi Magyarországon soha nem vehet termőföldet.

 (Orbán Viktor, Hajdúböszörmény, Magosz-nagygyűlés 2010-03-31 Youtub forrás )

A lap szerint az illető külföldi 167 millió forintot fizetett egy olyan területért, amelyet jelenleg a Magyar Nemzettel részben közös tulajdoni hátterű Mezort-csoporthoz tartozó Lajta-Hanság Zrt. bérel az államtól 2051-ig.
Szerk;Posta S.

2 megjegyzés:

  1. A törvény szerint nem is vett külföldi magyar földet, mivel a törvény úgy szól, hogy külföldi az, aki nem EU-s állampolgár. Tehát pl. egy osztrák, vagy angol, stb. nem számít külföldinek, amennyiben EU-s állampolgár is. (Ki van ez találva !) Ez a kis részlet sokak figyelmét elkerülte. Ilyen értelemben pl. egy izraeli állampolgár sem számít külföldinek, ha nem tévedek.
    A jelenlegi földforgalmi törvény kimondja ugyanis, hogy tagállami állampolgárok vehetnek földet, viszont a 24. pontban meghatározzák, ki is minősül tagállaminak.
    "24. tagállami állampolgár: az Európai Unió tagállamának
    állampolgára, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgára, valamint a nemzetközi szerződés alapján velük egy tekintet alá eső állam állampolgára, ide nem értve a belföldi természetes személyt;"
    Többszörösen átfedik egymást a §-ok és a meghatározások. Ez arra jó, hogy úgy értelmezzék a szavakat, ahogy akarják.
    Az eu kitétel egyébként csak annyit köt ki, hogy nem lehet eltérően kezelni a különböző államok polgárait.

    VálaszTörlés
  2. Igen, látszik hogy ismét bebizonyította a "dezsvír"...

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.