Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 10., kedd

A "rejtett tartalék" diszkrét (!) bája

Anyázás, életveszélyes fenyegetések, ordibálás, kiabálás volt az Országos Roma Önkormányzat Mohácson tartott hétfő esti kihelyezett rendkívüli közgyűlésén. A teljes káoszba fulladt testületi ülésen még a Hír Tv munkatárását is bántalmazták – írja a RomNet

Videó; Youtube forrás
Az egyre fokozódó feszültségben az egyik képviselőnő lánya ököllel gyomron vágta a közgyűlésről tudósító televíziós stáb egyik tagját, egy technikust - állítja a lap. 
A Hír Tv tudósításában ugyan a bántalmazásról nem tesz említést, de arról igen, hogy az esemény botrányba fulladt, a résztvevők 10 perc után bekiabálásokkal szakították félbe Hegedüs István elnök beszédét.
A televízió emlékeztet rá, hogy a cigány önkormányzaton belül azóta nagy a feszültség, hogy a testület egykori elnöke, a miniszterelnöki biztos Farkas Flórián nem tud elszámolni a Híd a munka világába roma felzárkóztató program pénzköltéseivel. 
Szerk;Posta S

2 megjegyzés:

  1. A "kecskére káposztát" effektus működését láthatjuk, olvashatjuk. Cigányra pénzt bízni, olyan, mint rostában vizet tárolni. A közgyűlés sokkal kedélyesebb és hasznosabb lett volna, ha a résztvevők nem üdítőket és terítéket kapnak, hanem... Most mindenki láthatta, hogy milyenek azok akik a cigányokat képviselik, vagyis milyen a cigány elit. Ezek után mit várunk el a többiektől?
    Ezekből soha nem lesz a magyar társadalomba beilleszkedő,tisztelettudó dolgozó ember!

    VálaszTörlés
  2. Cigányéknál ez a norma. Ezt követik, ez a szint, és ezek a vezetők. Sőt, van közöttük írni-olvasni tudó is. Milyen lehet az aljanép, jöhetne a költői kérdés, de feleslegesen, mert sajnos, nagyon jól tudjuk.
    Ami következtetést a jövőre vonatkozólag a történtekből levonhatunk és le is kell vonnunk, az az, hogy a cigány etnikumot nem lehet nemzeti kisebbségi csoportként , államalkotó tényezőként kezelni, nem is szabad. Hallott már valaki olyanról, hogy a német (sváb) szlovák (tót) szerb (rác) vagy a román (oláh) kissebbségi szervezetek tagjai tömegével sikkasztanának, lopnának pályázati pénzeket, majd mikor az elfogy, kurvaanyázva egymás torkának esnek? Ugye nem !
    A cigány etnikumot éretlennek kell tekinteni, ugyanis 25 éve bizonyítják, hogy teljességgel képtelenek bármiféle értelmes , akár kultúrális, akár technikai-oktatási-műszaki-fejlesztési kérdésben bármit is alkotni, egyvalami megy nekik nagyon: a kormányok által "romaintegrációra" szánt súlyos tíz-, és százmilliárdok felélése, eltapsolása, mindenfajta eredmény nélkül.
    A jövendő kormánynak- amely nemzeti- első feladatai közzé tartozónak kell vennie a cigánykérdés megoldását, amelyet nem integráció, hanem asszimiláció útján kell rendezni, és amelyet elsősorban rendészeti - éspedig a legszigorúbb eszközöket elővevő rendészeti - kérdésként kell kezelni.

    Mindenfajta állami, önkormányzati és nemzetközi támogatását a cigányságnak, mint etnikumnak, mint csoportnak egyszer és mindenkorra meg kell szüntetni, mivel nemcsak eltűnnek ezek a pénzek nyomtalanul (ha a népszaporulatot és a károkozást nem tekintjük nyomnak), hanem a "cél" amit megvalósítani kívánnak - a cigányság öntudatának, kultúrájának, színvonalának erősítése - nemcsak nem valósul meg, hanem ilyen tulajdonképpen...nincs is.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.