Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 9., csütörtök

Kanadába még látogatóba sem...

...mehetnek a "romák" ! 

Az elmúlt két hónapban több tucatnyi roma család járt úgy, hogy minden feltételnek megfeleltek,(?) de mégsem utazhattak Kanadába családlátogatásra, mert már a repülőtereken megtagadták tőlük a beutazást – írja a RomNet. Már nemcsak az európai repterekről, hanem Budapestről is visszafordítják őket.

Többen panasszal fordultak a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodához, amely a magyar külügytől és a kanadai nagykövetségtől kér magyarázatot az intézkedésekre.

"Egy család május 15-én Németországon keresztül, müncheni átszállással utazott volna a tengeren túlra turistaként. Azonban mielőtt Münchenben felszálltak volna a gépre, a reptéri dolgozó elkérte irataikat, majd közölte velük, hogy „nagy probléma van”. A jegykezelő heves telefonálásba kezdett, a családfő hiába kérdezte , hogy mi a baj, csak azt hajtogatták, hogy „nagy probléma van”. A rendőrök is kiérkeztek, de mivel a családtagok okmányai rendben voltak, nem intézkedtek. Két öltönyös férfi is megjelent, a családfőt pedig arról faggatták, mi a szakmája, van-e munkahelye, mióta dolgozik ott. Hosszas telefonálgatás után közölték velük, hogy nem utazhatnak, mert Kanada nem fogadja őket. Mások is ugyanígy jártak." (Vajon miért is ? link)
A családok nem tudják, kik ellenőrzik őket, az eljárásról nincs dokumentum és homály fedi, hogy kik és kinek a felhatalmazásával, engedélyével végzik ezt a procedúrát.
Szerk;Posta S.

2 megjegyzés:

  1. Ez a Kanada, hogy milyen "náci, rasszista bagázs" lett hirtelen:D! Nemrég még tárt karokkal várták a "rejtett tartalékjainkat"...csak nem történt némi negatív tapasztalat? Vagy talán rájöttek,hogy nem is olyan rejtettek,hanem...
    Tessen kérem toleránsnak lenni, és kivárni ezen népek beilleszkedését:D!
    Ja, hogy arra több emberöltő is kevés, hát azt már mi is megtapasztaltuk...de az idő végtelen, és a remény is utoljára hal meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kanadában sem olyan hirtelen történt a változás.
      Annyi a különbség köztünk, hogy ők hamarabb kapcsoltak (vízumkényszer visszaállítása) és azonnal intézkedtek. Rajtunk átrohant két-háromszázezer ember. Jelenleg itt van vagy ötvenezer, visszakapunk hozzá még vagy százezret.
      Most gondolkodunk azon, hogy valahogy mégiscsak meg kellene védeni az ország határát. A lényeg az, hogy "jól teljesítünk".

      Törlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.