Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 4., szerda

Miért emelkednek az üzemanyag árak?

Csak...mondhatnánk, ha cinikusak lennénk.

Sajnos a Mol hozza a korábbi években megszokott formáját és szépen apránként tolja feljebb a benzin árát, bár ezt jelenleg semmi nem indokolja, hacsak az nem, hogy a költségvetés adóbevétele az alacsonyabb árral arányosan csökken
Most épp bruttó 4 forinttal emeli a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát péntektől.
Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 358-359 forintra, a gázolajé 372-373 forintra nő.

A Mol legutóbb szerdán változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelte, a gázolajé nem változott.  
A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember és 2015 január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi egy hónapban ugyanakkor fokozatosan mintegy 30 forinttal emelkedett.
A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára február eleje óta szintén több mint 20 forinttal lett magasabb. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.