Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 26., péntek

Tanácsadás... egymillió forintért

Zoltai Gusztáv volt Mazsihisz-vezető négy hónapig ad tanácsot zsidóügyekben Lázár Jánoséknak, havi bruttó egymillió forintért.


Havi bruttó egymillió forintért ad tanácsot a Miniszterelnökségnek Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója – írta a 444 a Miniszterelnökség írásbeli válaszára hivatkozva.
Zoltai Gusztávot Lázár János tárcavezető nevezte ki tanácsadónak szeptember elején, és a megbízása négy hónapra szól.
(Egyébként Lázárnak tanácsot adni zsidó ügyben az olyan, mint egy magyar vizslának tanácsot adni kutyaügyben.-a szerk.)
Zoltai ennyi pénzért arra szerződött, hogy szakmai tanácsokat adjon a zsidó közösségek érdekképviselőivel folytatott tárgyalásokhoz, valamint közreműködjön a szervezetekkel való kapcsolattartásban.
A volt munkásőr és MSZMP-tag kinevezése meghökkenést váltott ki a Fidesz vezetőiből - írja a HVG -, Orbán Viktor maga belső körben provokációnak nevezte Lázár János személyi döntését, a miniszter szerint viszont mindenki azt nevez ki tanácsadónak, akit akar. 
Korábban Schmidt Mária fogalmazta meg élesen, hogy miért zavarhatja a Fideszt a Szabadság téri emlékmű fő ellenzői közé tartozó Zoltai megbízása. Kinevezésén zsidó közösségi vezetők is megütköztek.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.