Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 29., péntek

A közeljövőben módosul a KRESZ !

Kismértékű KRESZ-módosításra kerül sor, amely megtiltja az álló gyermekszállító buszok melletti elhaladást, pontosítja a gyerekülések első ülésre szerelésének szabályait, viszont megengedi az autósoknak, hogy az oktatási intézmények előtt bizonyos időszakokban ne kelljen csökkentett sebességgel hajtaniuk.

Az új szabályok szerint a Gyermekszállítás jelzéssel ellátott buszok mellett a párhuzamos közlekedésre nem alkalmas utakon (tehát például a sima, kétszer egysávos utakon) teljes mértékben tilos lesz elhaladni, még a szemből jövő sávban haladóknak is. 
Tavaly május előtt ugyanis csak óvatosságot és alacsonyabb sebességet írt elő a KRESZ a buszok megelőzése esetén, tavaly május óta pedig azt tiltják, hogy a gyermekek ki- és beszállása közben hátulról megelőzzék a jelzéssel ellátott, és az ezalatt elakadásjelzős villogtató buszt. 
Az új szabály értelmében a busszal szemben haladóknak sem szabad elmenniük a busz mellett. A buszokon elől és hátul is jelezni kell, hogy gyermekeket szállít, és a sofőrnek a ki- és beszállás alatt elakadásjelzővel kell figyelmeztetnie a többi közlekedőt.
HVG forrás.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.