Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 24., kedd

Minden szurkoló "terrorista" ?

A közeljövőben szigorodhat a beléptetés a stadionokba, miután az Országgyűlés a sporttörvény hétfői módosításával úgy döntött: a sportrendezvény-szervezőknek – ha beléptető rendszert alkalmaznak – joguk lesz a 14 évesnél idősebb nézők képmásából, ujj- vagy vénalenyomatából, illetve íriszképéből készített úgynevezett biometrikus sablon alapján azonosítani a szurkolókat.

A fideszes Vas Imre és Simon Róbert Balázs által jegyzett törvénymódosító javaslatot 111 igen szavazattal, 48 nem ellenében fogadta el a parlament.
Az alapszabály továbbra is az, hogy beléptető rendszer alkalmazásánál a sportrendezvény-szervező csak névre szóló belépőjegyet és bérletet értékesíthet.
Változás azonban, hogy a beléptető rendszert használó szervezőnek a beléptetéskor csak akkor kötelező a jegyek, bérletek vagy klubkártyák adatainak egybevetése az általa vezetett vagy a sportrendészeti nyilvántartással, ha a rendőrség felhívja őt az adatok egyeztetésére. Ilyen felhívás hiányában a szervezőnek csak lehetősége, és nem kötelezettsége az adategyeztetés.
Ha a szurkoló személyes adatai nem egyeznek meg a szervező által nyilvántartottakkal, akkor nem lehet őt beengedni a mérkőzésre. 
Vas Imre és Simon Róbert Balázs javaslata indoklásában azt írta: előterjesztésük célja, hogy a szervezők a modern technológia segítségével már a beléptetésnél kiszűrhessék azokat, akik korábbi rendzavarásukkal veszélyeztették a “fair play szellemét a lelátókon”.
(Magyarországon ez a legnagyobb gond? Egyre csak halmozódnak a kérdések!  Mire is megy ki ez az "ámokfutás"? Mert Magyarországon minden út az "antiszemitizmushoz" vezet? "Biztos hogy a szurkolóval van itt a probléma?" Csak jól át kell gondolni és hamar rájöhet a tisztelt olvasó!-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.