Botránykönyv rántja le a leplet az éttermek trükkjeiről. Állítólag vannak helyek, ahol teljesen mást kap a vendég, mint amit rendelt - és még ízlik is neki.
Eszem-iszom Hungary címmel botránykönyv jelent meg nemrég, amely a magyar vendéglátás sötét oldalának kulisszatitkairól rántja le a leplet.
Eszem-iszom Hungary címmel botránykönyv jelent meg nemrég, amely a magyar vendéglátás sötét oldalának kulisszatitkairól rántja le a leplet.
A
könyvben - amelyből a Blikk szellőztetett meg néhány részletet -
szakácsok, konyhai dolgozók mesélnek arról, hogyan, milyen
alapanyagokból főznek. A harcsahalászlé valójában mélyfagyasztott
pangasiusból készül. Harcsafajta az is, csak éppen a világon a
legolcsóbb: egy rendes harcsa ára nyolcezer forint kilónként, ennek meg
nyolcszáz - mesélte egy szakács.
"Mondták, hogy akkor most
nekiállunk töltött káposztát készíteni, háziasan. Elővettük a
hipermarketes konzervet, kiborítottuk a tányérra, megbolondítottuk
vízzel hígított tejföllel, és eladtuk ezernyolcszáz forintért. A rántott
ételeket visszadobtuk a fritőzbe, hadd süljenek meg újra, attól
frissebbnek tűnnek."
A konyhai dolgozó beszélt arról is, hogy a
tokaji borhableves igazi turistacsalogatónak számított, kizárólag
külföldiek kóstolták, mély áhítattal és átérzéssel, mert az ára igen
borsos volt. "A tokajit én magam kevertem olcsó száraz borból és
mérhetetlenül sok cukorból. Megpusztultam a nevetéstől a sok dicsérő szó
hallatán."
A ház legjobb borjúpaprikását, amelyet a város
polgárai egyenesen ikonikusnak, a közösség díjért kiáltó büszkeségének
neveztek, pulykacombból kreálták a séfek. Az étteremben tíz éve szerepel
a vaddisznó az étlapon, de a tányérokon eddig csak marhacombot találtak
a vacsorázók.Szerk;Posta S.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.