Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 14., kedd

Feketegazdaságnak hívják,...

...ha ingyen jut hozzá a saját pénzéhez ?
Legalábbis a K&H lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese szerint. Most beleláthat egy átlagos bankvezető fejébe, mit gondol a világról és a társadalomról.

 Ha ön áll, üljön le, a kávét tegye le, és ha kényelmesen elhelyezkedett, már kezdheti is nézni a videót, amiből megtudhatja, miért jó önnek, ha fizethet a banknak azért, hogy hozzájusson a saját pénzéhez:


"Igyekeztünk az ügyfeleket megtanítani (értik: ügyfél = az idióta) a kártyahasználat és az elektronikus csatornák használatának előnyeire, kényelmére, biztonsági és költséghatékonysági szempontokból. Most ezzel a fejlődést megakasztjuk, és egy ilyen intézkedéssel visszarünk a néhány évvel ezelőtti múltba, de a jövőbeni fejlődés be fog következni, csak évekkel később" - mondja szomorúan a kamerába a banki szakértő. 
Ezután megtudhatjuk a bankban tartott pénz roppant előnyeit: így például a hazánkban közismerten kiemelkedő kamatozás (?), az otthon tartott pénz kevésbé biztonságos és nem átlátható. 
Ez utóbbi valóban igaz - a bank szempontjából, egy család szemszögéből nézve persze az, de itt most úgyis csak a bankok érdekeit vette számba a hölgy. 

Ha kíváncsiak vagyunk, hogy Nyugat-Európában hogyan juthat hozzá az egyszerű polgár a saját pénzéhez (érdekes módon, ott valamiért nem erősíti a feketegazdaságot a szörnyűséges ingyenesség) lentebb elolvashatják!





Ausztriában osztrák Maestro kártyával ingyenes a készpénzfelvétel.
Finnországban bármilyen finn bankkártyával ingyenes a készpénzfelvétel.
Németországban a számlavezető bank ATM-jéből ingyenes a készpénzfelvétel.
Norvégiában általában ingyenes a készpénz, de havi, vagy éves díj ellenében biztosan.
Írországban a nemzeti bank megtiltja bármiféle készpénzfelvételi díj alkalmazását.
Az Egyesült Királyságban a készpénzfelvételek 97 százalékát ingyenes bankautomatákon keresztül bonyolítják.
Hollandiában bármilyen holland bankkártyával ingyenes a készpénzfelvétel.
Portugáliában a 27 pénzintézetet tömörítő Multinbanco hálózat automatáiból ingyenes a készpénzfelvétel.
Svédországban az éves, vagy havi kártyadíj ellenében ingyenes a készpénzfelvétel az országon, és az eurozónán belül.

Svájcban a számlavezető bank automatáiból ingyenes a készpénzfelvétel. 
Az UBS ügyfelei más bankok ATM-jeit is ingyen használhatják. A legtöbb bank Maestro kártyát biztosít az ügyfeleinek, ezzel körülbelül 40 svájci frankos éves díj ellenében az országon belül bármely ATM-ből ingyenes a készpénzfelvétel.
A szörnyűséges visszafejlődés tehát valamiért már a fejlett és nagyszerű" nyugatot is megfertőzte.
Érdekes módon, ott valamiért nem hagyják, hogy a bankok a fejükre nőjjenek, ugyanakkor nekünk előírják, hogy ránk erőltetett pénzintézeteikkel hímestojásként bánva, a lakosság kárára biztosítsuk az extraprofitjukat.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.