Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. december 16., hétfő

Magyarország a világ leggazdagabb országa !?

606 nap munka után,havi bruttó 1 millió 250 ezer forint nyugdíj ugye nem is rossz ?

(Köszönöm nektek adófizetők, jól vagyok!) 

,
Közjogi méltóságok, akik halálukig kapják az elnöki nyugdíj magas összegét,így 800 ezer forint nettót kap még mindig havonta Schmitt az adófizetőktől. (Nos ezért mondom én én mindig,hogy Magyarország a világ leggazdagabb országa ahol mindezt megtehetjük.-a szerk.)

A volt köztársasági elnökök életük végéig a hivatalban lévő köztársasági elnök illetményével azonos összegű juttatásra jogosultak - írja a Magyar Narancs. Még 2008-ban az MDF-es Herényi Károly módosító indítványt nyújtott be a törvénnyel kapcsolatban. A javaslat szerint a volt miniszterelnökökre, a volt házelnökökre, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság volt elnökeire vonatkozó szabályok úgy módosultak, hogy az, aki a nyugdíjkorhatárt már elérte, rendszeres kereső tevékenységet nem folytat és kifejezetten kéri, szintén jogosult az elnöki nyugdíjra.
Emiatt jelenleg a három volt köztársasági elnök mellett egy volt legfelsőbb bírósági elnök - Solt Pál -, két volt miniszterelnök - Boross Péter, Medgyessy Péter -, három volt házelnök - Szabad György, Gál Zoltán, Katona Béla - és három volt alkotmánybírósági elnök - Németh János, Holló András, Bihari Mihály - is a hivatalban lévő utóda illetményével megegyező juttatásban részesül élete végéig. 
A lap által kikért adatok alapján a jelenleg elnöki nyugdíjban részesülő 12 volt közjogi méltóság e címen átlagosan havonta bruttó 1 millió 250 ezer forintot kap, ami nettó nagyjából 820 ezer forintnak felel meg. Ez összesen havonta 15 millió, évente pedig 180 millió, járulékokkal együtt közel 230 millió forint.
Kormányra kerülésekor a Fidesz megváltoztatta a törvényt, így újra csak a köztársasági elnökök részesülnek az elnöki nyugdíjban, de ez nem érinti a már megszerzett jogosultságokat.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.