Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. december 8., vasárnap

A törvényes "lehúzás" = TRAFIPAX ?

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény alapján a gépjármű üzembentartója felel azért, hogy az általa üzemeltetett, illetve használt gépjárművel a megengedett legnagyobb sebességre, a vasúti átjárón való áthaladásra, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire, a járművel történő megállásra és várakozásra, az autópálya leállósávjának igénybevételére, a behajtási tilalomra, a korlátozott forgalmú övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra, és a természet védelmére vonatkozó előírások betartásra kerüljenek.

A törvény szerint a fentiek megsértése esetén az üzembentartóval vagy a gépjárművet használatra átvevő személlyel szemben 30.000 forinttól 300.000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.
A köz hidelem szerint, ha 10%-nál kisebb mértékben lépjük túl a megengedett sebességet, akkor még nem kell félnünk a bírságtól. Ez a vélekedés azonban nem helytálló.
Valóban igaz az, hogy a büntetés kiszabásakor alkalmaz a hatóság egy bizonyos "rátartást", azaz pl. lakott területen, ahol 50 km/h a megengedett sebesség, egészen 65 km/h-ig nem kapunk büntetést, viszont 66 km/h sebességnél már 30.000 Ft-os csekk lesz a postaládánkban. Minél nagyobb értékkel lépjük túl a megengedett sebességhatárt, annál magasabb a bírság tétele is. 30.000 Ft után 45.000 Ft a következő bírság-tétel, majd rendre 60.000 Ft, 90.000 Ft, 130.000 Ft, 200.000 Ft és a legsúlyosabb esetekben 300.000 Ft lehet a bírság.
Forrás hír itt






És egy a kommentárok közül !
 Csaba Kövér
" A 10%-os sebesség túllépést nem "jó szándékból" alkalmazza a rendőrség "tolerancia" miatt, hanem azon műszaki okból, hogy a gépjárművek sebességmérője plusz-mínusz 10 % -ot "tévedhet"..!!!
Egyébként gyakorlatilag szinte semmi jelentősége a tavasztól-őszig tartó, nagy erőket és létszámot felvonultató rendőri - közúti - ellenőrzéseknek, tekintettel arra, hogy hivatalos adatok szerint csak a "töredéke" jött be a büntetéseknek, a tervezettekhez képest, továbbá a súlyos balesetek száma pedig nem csökkent..!!!...
Viszont, mivel ez mind a mi adópénzünkből történik, ezért nagyon sokba kerül nekünk, hogy a megelőzhetetlent drága pénzen próbálják megelőzni...!!!!..., közben jelentősen megnőttek a gk lopások - mert nincsenek gyalogosan járőröző rendőrök -, valamint a betörések, rablások is....azaz rendőrök, pont ott nincsenek, ahol kellene, hogy legyenek...!!!.....az "utcán"....!!!!!

 Mint már sokszor és sok fórumon megírtam, mind nálunk, mind máshol a világon, kettő "kulcsszó" amivel irdatlan összegeket húznak ki az adófizetők zsebéből a kormányok.....!!!!!....."megelőzés...!!!!...és "biztonság...!!!!... Természetesen a megelőzésnek és a biztonságnak is vannak elfogadható indokai, DE CSAK AZ ÉSSZERŰSÉG ÉS BIZONYOS KÖLTSÉGHATÁROKON BELÜL...!!!!!!.... 
Gondoljon csak mindenki bele, hogyha azokat a pénzeket, amit ma az országok vezetői indokolatlanul!!!!....a megelőzésre és a biztonságra fordítanak, azt az emberek megélhetésének javítására fordítanák, akkor ma a világon nem lennének éhező emberek, naponta nem halnának meg 10 ezrével éhségben emberek, MINDENKI emberhez méltó körülmények között élhetne....stb...!!!!.....
Persze, minden hatalom, mindenhol, azt mondja, hogy a "mi érdekünkben"..., de közben világosan látszik, hogy "ellenkezőleg cselekednek"...!!!!!..... 
De senki ne veszítse el a "csüggedését", lesz ez még rosszabb is...!!!!!! "
Szerk;Posta S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.