Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 12., szerda

Amikor a fagyi visszanyal...

Várhatóan legjobb játékosa nélkül kénytelen pályára lépni a szlovák férfi kosárlabda-válogatott a 2015-ös Európa-bajnokság előselejtező mérkőzésein, mivel a csapat korábbi vezéregyénisége, Anton Gavel elveszítette szlovák állampolgárságát,tehát már nem játszhat a nemzeti együttesben.
 Mint ismeretes, a magyarok kettős állampolgárságára szabott új törvény miatt aki egy másik állam polgára lesz, az a szlovákot automatikusan elveszíti.

A kassai születésű Gavelt tavaly az év kosarasának választottak Szlovákiában, évekig a szlovák válogatott egyik legjobb játékosának számított. Négy éve igazolt a német Brose Baskets Bamberghez, amellyel többször megnyerte a bajnokságot és diadalmaskodott a kupában is. A 28 éves irányítót a 2011-12-es idényben a Bundesliga legjobb védőjátékosának választották. Tavaly új, kétéves szerződést kötött a Bamberggel, és felvette a német állampolgárságot, így a hatályos szlovák állampolgársági törvény értelmében elveszítette szlovák állampolgárságát-olvasható a alfahir.hu oldalán.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.