Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 17., szerda

Hadházon betelt a pohár, a tolvajlás ellen tüntet a város !

„Erdőink sivataggá válnak, menekül az értelmiség, a rendőrség tehetetlen, teljes a kilátástalanság” – tüntetést szervez a hajdúhadházi erdőbirtokosság.

  Lopják az erdőt! (illusztráció)

Nagyszabású demonstrációt szervez a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat április 26-ra, péntekre a kritikán aluli közbiztonság, a rohamosan szaporodó falopások, az erkölcsi züllés ellen tiltakozásul. 
A társaság „meghívót” szórt szét az erdőtulajdonosok körében a településen, de természetesen másokat is várnak a megmozdulásra. A polgármestertől azonnali intézkedéseket követelnek a közbiztonság javítása érdekében, az illetékes hatóságtól pedig több rendőrt, járőrt kérnek Hadházra, ahol csak ezen a télen több hektár erdőt irtottak ki a fatolvajok. 
Az erdőbirtokosság megállapítása szerint a falopások egyre nagyobb méreteket öltenek, és ha ennek nem vetnek véget, akkor a hadházi erdőség néhány év múlva sivataggá válik. 
Követelik, hogy a fatolvajokat szigorúbban büntessék, a jelenlegi gyakorlat ugyanis az, hogy ha valakit tetten érnek, akkor az másnap ugyanott vágja a fát, fittyet hányva az erdőtulajdonosnak, de már a rendőrségnek sincs elrettentő ereje, tekintélye. 
A fatolvajok egyre pofátlanabbak,és egyre többen vannak (vaj' kik is lehetnek ök?-a szerk. ) – írja a tüntetésre szóló felhívásban az Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat. 
A megmozduláson petíciót fogalmaznak meg és íratnak alá a közrend és a közbiztonság érdekében, továbbá felhívják az illetékesek figyelmét, hogy a városból menekül az értelmiség, aki teheti, máshová járatja iskolába a gyerekét, a hadházi ingatlanok a bűnözés miatt elértéktelenedtek és a falopásokkal együtt immár nem csak gazdasági, hanem a természeti értékeiket, javaikat is elrabolják,olvasható a civishír.hu oldalán.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.