Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 25., hétfő

Nem nácizható a Jobbik !

A Fővárosi Bíróság ítélete szerint nem nevezhető neonácinak a Jobbik. Karsai László történész még kollégáit is megkérte, hogy írjanak a párt nácizmusáról tanulmányt, ám pert vesztett.

A Fővárosi Törvényszék ítéletében kimondta, Karasai László megsértette a Jobbik személyiségi jogait azzal, hogy a pártot az ATV Start című reggeli műsorában neonácinak nevezte. 
A bíróság a történészt kötelezte, hogy magánlevélben kérjen bocsánatot a párttól. Emellett az első fokú ítélet alapján a perköltség is Karsait terheli. Dr. Takács Péter Attila bíró indoklásában elmondta, a Jobbik több tudományos értekezés alapján sem nevezhető neonáci pártnak, sőt a szélsőjobboldali kifejezés használatát sem tartja megfelelőnek több történész és kutató, ugyanis véleményük szerint a jogrendi és parlamenti normák betartása mellett tevékenykedő politikai közösségekre az nem alkalmazható.
Az ítélettel összefüggésben elhangzott, hogy Magyarországon tevékenykednek magukat neonácinak vagy hungaristának meghatározó csoportok, ám a Jobbik sem önmeghatározásában, sem célkitűzéseiben, sem szimbólumrendszerében nem sorolható ezek közé,mondta Dr. Takács Péter Attila az ítélet indoklásában.
A teljes írás ITT  olvasható!     Az előzmény pedig itt !
 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.