Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 22., szombat

Ma új rádió indul !

 A klasszikus magyar nótát, cigányzenét, operettet és népdalt sugárzó, hiánypótló tematikus csatorna tíz nagyváros (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged, Miskolc, Szombathely, Győr, Nyíregyháza, Szolnok és Mosonmagyaróvár) vételkörzetében lesz fogható.
Az első napot követően minden reggel 6 órától 10-ig nóta-összeállítást hallhatnak a műfaj kedvelői. Ezt követi Erdélyi Klaudia "Az a szép" című egyórás válogatása a nóta nagymestereinek műveiből, majd újabb egy órában Nagy Ibolya operettprimadonna műsora jelentkezik, az első héten Farkas Bálint, a második héten Szolnoki Tibor operettművész vendégszereplésével.
    
A délutáni órák is főleg a nóta kedvelőihez szólnak: 12-től 14 óráig hétköznapokon élő, interaktív nóta-kívánságműsor hallható Tarnai Kiss Lászlóval, majd Tudod-e még az én nótám? címmel Asbóth József műsora jelentkezik legnagyobb nótaszerzőink dalaival. Délután 3 és 5 óra között ismét nóta, majd 5 és 6 között operett szól. Ezt követően este 8 óráig megint a nótáé a főszerep.

 Az országos rádió a zenekínálata - amelyet 80 százalékban a cigány és magyar nóta, 20 százalékban pedig az operett és a népzene alkotja - mellett egységes hírszolgáltatással is jelentkezik. A Dankó Rádió hírei elsősorban a vidéki Magyarország történéseire fókuszálnak majd.
A rádió Debrecen és környékén a  91,4 MHz-es frekvencián hallgatható december 22-től.
Hivatkozás; Wikipédia
Szerkesztő; Körtvélyesy V.         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.