Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. október 18., csütörtök

Sajtószabadság ?

 Akár már a nyomozás során elérhetetlenné lehetne tenni bizonyos súlyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat a kormány tervei szerint. Az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomag alapján először a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére, de ha az nem lép - például azért, mert külföldi a szerver - a hazai internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt.
„Elektronikus adat végleges hozzáférhetetlenné tétele” – jogi bikkfanyelven ez a neve annak az intézkedésnek, amellyel az új Büntető törvénykönyv (Btk.) 2013. július 1-i hatálybalépése után a hatóságok sikeresen léphetnek fel az interneten megjelenő, jogsértő tartalmak ellen, még akkor is, ha például a gyűlöletkeltő tartalmakat külföldi szerveren tárolják.
A kormány által még nem tárgyalt tervezet értelmében a jogsértő tartalmakat a bíróság döntése után elsősorban a tárhely-szolgáltatóknak kellene elérhetetlenné tenniük, akár ideiglenes, akár végleges intézkedésről van szó. Ha ezt a szolgáltató nem teszi meg, akár egymilliós, ismétlődő bírságra számíthat. Ha ennek ellenére sem lép, vagy pedig a szervertulajdonos külföldi, a bíróság elrendelheti, hogy az internetszolgáltatók blokkolják a jogsértő oldalak elérését. Tovább ITT olvashatod!

Szerző: hvg.hu 

1 megjegyzés:

  1. Jó volna egy kis plusz jövedelem ?

    - Passzív házak ingatlanbefektetési alap és Hálózatépítési marketing rendszer
    - Online pénzkereseti lehetõség
    - Akár már 100 Dollár egyszeri befektetéssel is elkezdhetõ (100USD ~ kb 22.000 Forint )
    - Keress pénzt azzal hogy befektetõket toborzol a cégnek.
    - Tegyél szert passzív jövedelemre.
    Részletek a honlapomon: http://passzivhazak.uw.hu

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.