Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 3., kedd

Autósok, figyelem!

 Minden új autót 2015-ig e-segélyhívóval kellene felszerelni, áll abban a nem jogalkotási állásfoglalásban, amelyet kedden szavazott meg az Európai Parlament. A segélyhívó baleset esetén automatikusan tárcsázza a 112-es hívószámot, így gyorsabban érhetnek a helyszínre a mentőszolgálatok.






"Az Európai Parlament támogatja, hogy minden autós rendelkezésére álljon az e-segélyhívó, mivel azok önkéntes alapon történő bevezetése eredménytelen volt. Ezért azt kérjük a Bizottságtól, hogy amint lehet, nyújtson be jogszabályjavaslatot arról, hogy 2015-ig minden uniós tagállamban tegyék kötelezővé az ilyen készülék használatát az új autókban" - fejtette ki Olga Sehnalova (szocialista, cseh) és Dieter-Lebrecht Koch (néppárti, német), a két társjelentéstevő.

"Az állásfoglalás hangsúlyozza, hogy az e-segélyhívót csak baleset esetén lehet személyek helymeghatározására használni, máskor nem teheti lehetővé a járművek nyomon követését." 
Hihetetlen,hogy miket találnak ki az EP-ben! Nem kétséges,hogy milyen célt szolgálna...  
"csak baleset esetén lehet személyek helymeghatározására használni"
(akkor jármű vagy személy helymeghatározás?? szerk.megjegyz.)
Teljes hír ITT 
Szerk: Barta P. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.