Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 27., péntek

Nem vicc ! Túl sok cigányt büntettek meg !

Nem sértették meg az egyenlő bánásmód követelményét, ennek ellenére „érzékenyítő tréningre”(!) küldenek húsz Nógrád megyei rendőrt, miután egy vizsgálat szerint szinte csak cigány kerékpárosokat büntettek meg a hiányosan felszerelt biciklijük miatt.


A 36 bírságot 2011 januárja és szeptembere között szabták ki a hiányosan felszerelt kerékpárokkal közlekedőkre - ismertette közleményben Kádár András Kristóf társelnök. Az MHB(Magyar Helsinki Bizottság)azt sérelmezte, hogy a megbírságoltak 97 százaléka "roma", noha szociológiai becslések szerint a lakosság legfeljebb 25-30 százaléka cigány származású. Az EBH (Egyenlő Bánásmód Hatóság)nem állapította meg, hogy a munkájukat végző rendőrök megsértették volna az egyenlő bánásmód követelményeit, ennek ellenére ezt a képtelenséget voltak képesek megfogalmazni: "az önmagukban jogszerű és szakszerű egyedi rendőri intézkedések összeadódó hatása etnikai aránytalanságok előidézéséhez vezethetett". -Miről is beszélünk?- (-a szerk.megjegyz.)


Az egyezséggel végződő eljárásban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vállalta, hogy húsz rendőr "érzékenyítő tréningen" vesz részt. Továbbá két évig a főkapitányság adatokat szolgáltat az EBH-nak a kerékpáros szabálysértések miatt kiszabott bírságokról, hogy a hatóság megbizonyosodhasson arról, a szabályokat mindenkivel szemben egyformán érvényesítik - áll az MHB társelnökének közleményében.
A tolvajok, rablók, erőszaktevők és gyilkosok esetében érdekes módon nem panaszkodik a Magyar Helsinki Bizottság, pedig - vélhetően - ezekben az esetekben is igen szép roma arányt tudnának felmutatni...
Forrás: privátkopo.hu

      
                                                     Magyarország, (ezért nem?) szeretlek!

2 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek Benneteket tetszik az oldalatok.Ha megengeditek tennék egy-két véleményt a cikkhez.

    Idézet a helsinki.hu oldalról:"A rendőrség továbbá két évig adatokat szolgáltat a térségben kerékpáros szabálysértések miatt kiszabott bírságokról, hogy a Hatóság megbizonyosodhasson arról, hogy a szabályokat a rendőrség mindenkivel szemben egyformán érvényesíti. A rendőrség továbbá csengőt, lámpát és láthatósági mellényt biztosít a hiányos felszereltségű biciklikkel közlekedőknek."
    Ez már valóban vicc ,mert ha jól értem a rendőröknek nem szabad több cigányt megbüntetni mint magyart.Ezek szerint ha a cigánynak nincs csengő a bringáján a sünök adnak neki a magyart meg megbüntetik ha van ha nincs nehogy már a statisztika rossz legyen.
    Ez már szinte tragikomikus ami ebben az országban folyik "etnikai aránytalanság"címszó alatt.
    Csak az a baj, hogy Franciaország, Németország, Olaszország és a többi fejlettebbek, gazdagabbak, mindent meg fognak tenni azért, hogy a mi kormányaink (többnyire kelet európai kormányokra gondolhatunk) „helyben tartsák" az etnikumot és ne engedjék ki az ő országukba. Ezért kell a roma integráció, ( minden áron ) mert a hátuk közepére nem kívánják tömegével a "kisebbséget" ezek az országok. Gondoljunk bele, mi lenne , ha tízezrével vándorolnának ki mondjuk Londonba ...ezzel csak az a baj hogy sajnos a magyarok fogják egy idő után elhagyni az országot akiknél lassan betelik a pohár!

    További jó munkát nektek.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok.
    Olvasom a hírt és egyszerűen nem hiszem el amit látok! „Fontos és előremutató, hogy a rendőrség felismerte az egyenlő bánásmód megvalósulásához fűződő hosszú távú társadalmi érdekeket, és vállalta, hogy lépéseket tesz annak tényleges érvényesítése érdekében” – mondta dr. Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke.
    FELHÁBORÍTÓ !!
    Mit is takar ez a megállapítás?
    Első variáció valóban az hogy akkor ne büntessen meg senkit ha van lámpája, ha nincs,legyen az cigány vagy magyar.
    Második variáció hogy csak annyi cigányt fognak megbüntetni amennyi magyart.
    Ezek szerint eljött az az idő mikor nem az elkövetés szerint fognak bírságolni,hanem a statisztikának?
    Soha nem szimpatizáltam a rendőrökkel,de már szinte kezdem sajnálni őket...

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.