Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2011. november 27., vasárnap

A bizalom vége

"A világ (egyelőre még) fizetőeszközén, az amerikai dolláron 1971. augusztus 15-e óta a következő feliratot olvashatjuk: „THIS NOTE IS LEGAL TENDER FOR ALL DEBTS, PUBLIC AND PRIVATE”. No, mármost ez az én meglehetősen gyér angoltudásommal (my english is very poor, you know) körülbelül annyit tesz, hogy „Ez a bankjegy minden állami és magán követelésre törvényes fizetőeszköz.” Vagy valami ilyesmi…

/A képre kattintva olvashatod!//

Azért 1971. augusztus 15-e óta, mert ezen a napon az USA akkori elnöke, Richard Nixon szétválasztotta az aranyfedezetet és a dollárt. Megszűnt az aranyfedezet. Innentől kezdve pedig beindulhatott a bankóprés, kezdetét vehette a világ leggátlástalanabb pénzmosása. A fedezet nélküli, levegőből előállított hitelpénzt egy magáncég vezérletével, magánemberek érdekeit szem előtt tartva, és a fontossági sorrendben akár nemzetállami méretű közösségek érdekei elé és fölé helyezve, tisztára moshatták azt, felhígítva és bepiszkolva ezzel a reálgazdaság által addig működtetett, és ami a legfontosabb, valódi értéket nyújtó, a munka által megtermelt fedezettel bíró pénzmennyiséget.

Talán sokak számára erősnek vagy túlzónak hat a pénzmosás kriminalisztikába illő kifejezésmódja, de ha jobban belegondolunk, itt tulajdonképpen ez történik. A banki tartalékráta, rugalmasságát tekintve a gumit is megalázóba leküldő, univerzális Jolly Jokerként alkalmazott csalási faktornak köszönhetően. A tényleges fedezettel nem bíró, a levegőből, ha tetszik, a semmiből előállított értéktelen jelekért cserébe jelzáloggal terhelik meg a tényleges értékkel bíró ingó és ingatlan vagyont, így valósítják meg a pénzmosást. A hamis pénzből gyártanak igazit. Ha mi szeretnénk ugyanezt megtenni, egészen biztosan börtön várna ránk."
Még egy kis érdekesség:
„FELHÍVÁS a magyar Takarékszövetkezetekhez:

A KOSSUTH BANKÓTÓL A SZABAD MAGYAR FIZETŐESZKÖZIG


Tisztelt Takarékszövetkezeti vezetőségek!
Kérem, fontolják meg az alábbi javaslat törvényes lehetőségét, hogy a magyar fizetőeszköz betéti állományát a legrövidebb időn belül nagy tömegek átirányíthassák a teljes egészében magyar tulajdonlású Takarékszövetkezetek számláira!" Itt olvass figyelmesen tovább, érdemes..
  

1 megjegyzés:

  1. Jó volna egy kis plusz jövedelem ?

    - Passzív házak ingatlanbefektetési alap és Hálózatépítési marketing rendszer
    - Online pénzkereseti lehetõség
    - Akár már 100 Dollár egyszeri befektetéssel is elkezdhetõ (100USD ~ kb 22.000 Forint )
    - Keress pénzt azzal hogy befektetõket toborzol a cégnek.
    - Tegyél szert passzív jövedelemre.
    Részletek a honlapomon: http://passzivhazak.uw.hu

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.