Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 30., kedd

Kötelezővé tennék a látogatást a Terror Házába!

 A KDNP a Nemzeti alaptantervbe építené a múzeum megtekintését az 5–8. osztályos diákoknak.

Rubovszky György, Harrach Péter és Tarnai Richárd benyújtotta az Országgyűlésnek „a diktatúrák által intézményesített gonoszság, valamint a történelem jövő nemzedékek számára történő objektív bemutatásáról" szóló határozati javaslatot.

A látogatást szervező köznevelési intézmény teljes költségtérítésre lenne jogosult az indítvány szerint. „A választópolgárok joggal várják el a kétharmados többséget elnyert Országgyűléstől, hogy a felnövekvő nemzedék helyes szemléletformálását megteremtse függetlenül attól, hogy ki milyen ismereteket kapott otthonról" – áll az indoklásban.

Az előterjesztők szerint e kérdés időszerűségét az is igazolja, hogy a Parlament falain belül is vannak olyan képviselők, „akik az objektivitást félresöpörve különbséget szándékoznak láttatni diktatúra és diktatúra között, ezért kiemelten fontos szempont, hogy a felnövekvő nemzedék tisztánlátását elősegítse a köznevelés". A kereszténydemokrata politikusok szerint a most tanító pedagógusok között is vannak, akiknek a szemléletét is „csak egy hiányos, hibás oktatás formálhatta".
Forrás: hir24.hu
Szerk;Posta S. 

Gyerek akart robbantani Sámsonkertben !

A bejelentést követő tíz percben azonosították a rendőrök azt a telefonálót, aki nyilvános fülkéből hívta fel a hajdúhadházi kapitányság ügyeletét hétfő délután azzal, hogy bombát robbant a sámsonkerti Fő utcán – tájékoztatott kedden Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő. 

Az alezredes elmondta: a járőrök a fülke közelében egy 10 éves helyi fiút találtak, aki elmondta, ő telefonált és csak viccnek szánta. A gyereket a rendőrök hazavitték a szüleihez.
Kedd délelőtti meghallgatásán az is kiderült, hogy ő volt az, aki április 3-án a hajdúsámsoni iskola robbantásávalviccelődött” szintén telefonos bejelentés útján. Hozzátette: nagyon megbánta a történteket. Az ügyben közveszéllyel fenyegetés miatt indult nyomozás.
Bár a gyermek életkora miatt elkerüli a büntetőjogi felelősségre vonást, tette nem marad következmények nélkül: a rendőrség értesíti az illetékes jegyzőt és a gyámhivatalt, ők pedig szükség esetén akár az intézeti elhelyezését is kezdeményezhetik.
 Haon információ.
Szerk;Barta S.

Önökért hazudunk.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt demonstrációján Puzsér Róbert is a nép kizsigerelésére szólított fel....


A humoros videó forrása,a nol.hu.
BartaS.

2013. április 29., hétfő

A "hit megszállta" Hajdúsámsont !

Mint ahogy az alábbi kivágás is bizonyít,a Városatyák.hu oldalról!


Kakaós sütemény recept,a Sámsoni majálisra...

...spártai módra...csak lazán , férfiasan!

A szerkesztő, Posta Sándor ajánlásával.

Ismét baleset Sámsonkertben !

Olvasónk írja !
28.án vasárnap délután egy (kék) személyautó belerohant egy kerítésbe, sámsonkertben (Szűcs u. keleti részén).
A balesetben személyi sérülés nem történt, viszont ahogy, olvasónk írja,az autó eleje megsérült,és valószínűleg komolyabb anyagi kár is keletkezett.
A kép illusztráció!
Feltehetőleg a gyorshajtás és a kanyarodás volt a ludas, így  az árokba, majd azt kikerülve egy kerítést hajtott fel az autó.
Szemtanúk szerint négyen utaztak az autóban ebből két hölgy, mind fiatal !
Szerk;Posta S.

2013. április 28., vasárnap

A trükkös lopás!

Autós vigyázz, kinek segítesz !

Posta S.

355 ezer kuncsaft !!

Visszavonul a szexipartól Amszterdam legrégebbi prostituált ikerpárja, de aki azt hinné, hogy élemedett koruk miatt döntöttek így, az nagyot téved. 


A kuncsaftok ugyanis még mindig jöttek volna hozzájuk.
355 ezer kuncsafttal bújtak már ágyba, és saját bevallásuk szerint megszámolni sem tudják, hányféle trükköt ismernek, amivel egy férfit el lehet kényeztetni, de most, 70 évesen úgy látta az amszterdami prostituált ikerpár, hogy épp itt az ideje a visszavonulásnak. Louise és Martine Fokkens több mint öt évtizeddel ezelőtt döntöttek úgy, hogy a szexiparban próbálnak szerencsét, amikor egy-egy erőszakos kapcsolatból menekültek el és nem láttak más lehetőséget, hogy pénzügyileg túléljék a nehéz időszakot.
Martine bevallotta:"Egy idős férfivendéget megtartottam, ő még mindig hetente egyszer eljön hozzám egy kis szado-mazo találkára. Képtelen voltam elküldeni őt, olyan ez a számára, mint másnak a vasárnapi templomba járás" - magyarázta Martine. Louise-nak sokkal inkább az ízületeivel gyűlik meg a baja, a reuma miatt "néhány szexuális pozíció már túl fájdalmas" - magyarázza a nyugdíjba vonulásának okát,olvasható a vebbulvár.hu oldalán. 
Posta S.

2013. április 27., szombat

Az "Evolúció" végnapjai... ?

A fiú- és a lányöltöző mellett "semleges neműt" alakít ki egy svéd középiskola, hogy zavartalanul tudjanak ruhát váltani azon diákjai, akik "nem érzik magukat egyértelműen fiúnak vagy lánynak", illetve azok, akik egyedül akarnak öltözködni.

Az öltöző csupán fülke, mindössze egyszemélyes. A tanintézet Stockholm egyik peremkerületében van, amely liberalizmusáról közismert. A "nemsemleges" öltöző kialakítását a diákok kezdeményezték. 
Camille Trombetti, a diáktanács tagja szerint az iskolában elég számban van nemi identitásában határozatlan (?) diák ahhoz, hogy létjogosultsága legyen a semleges nemű öltözőnek. A fülkét május 6-án avatják fel - adta hírül a The Local című svéd lap.

(Erről egy vicc (?) jutott az eszembe: A kórházban megszületik a gyerek,az apa kérdezi az orvost,doktor úr fiam vagy lányom született ?...Ejnye de türelmetlen apuka!...majd eldönti ő maga 18 évesen !)
Szerk;Posta S.

2013. április 26., péntek

Magyarországon is elérhető a Google Street View !

 Magyarország az utolsók egyikeként lett elérhető Európában. Már 2009-ben hazánkban jártak a keresőóriási fényképező autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos kifogásai miatt gyorsan le kellett állítani az akciót. 
Az alapvető kifogás az volt, hogy bár a felvételeken szereplő személyek arcképeit, és az autók rendszámait az amerikai cég elhomályosítja, az eredeti, személyiségi jogokat esetlegesen sértő felvételeket megtartja, és azokat az EU-n kívül tárolja.
Idén január 28-án Péterfalvi Attila Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke arról beszélt, hogy egy újonnan elkészült állásfoglalásuknak köszönhetően sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy az állampolgárok magánszférája ne sérüljön, ám a köz érdeke is érvényesüljön, és így Magyarországon is elindulhat a Google Street View-szolgáltatás,-olvasható a figyelo online oldalán.

És két érdekes kép...
4.számú főút,Újfehértó:kamion pihenő.

Budapest,Józsefváros.

  

Ma 27 éve...

...robbant fel a csernobili atomerőmű negyedik blokkja Ukrajnában. Az 1986. április 25-ről 26-ra virradó éjszaka a detonáció lerobbantotta az építmény tetejét, és hatalmas tűz keletkezett. A reaktor is megsérült, ennek következtében rendkívül magas radioaktív koncentrációt mértek. Bár többféle elmélet is létezik arra vonatkozóan, miért következett be a baleset, valójában máig nem tudni a pontos okot.
Európa-szerte megnőtt a sugárfertőzés kockázata, a legveszélyesebb zónának pedig az atomerőmű közelében lévő Pripjaty város számított, amely azóta is lakatlan. 
A katasztrófa után szellemvárosnak átkeresztelt helyről és környékéről összesen 130 ezer embert kellett evakuálni. A közvetett áldozatok számát, vagyis azokat, akik emiatt súlyos egészségügyi károsodás következtében hunytak el, csaknem négyezerre becsülik.

 Légi felvétel a katasztrófa után.

Eladó az egész világ?

"A trafiktenderek ügye ritka bepillantást ad abba, hogyan is működik ez az ország, hogyan működik a NER.(Nemzeti Együttműködés Rendszer) Míg alapesetben a mutyik rejtve maradnak, addig a trafikok kapcsán a dolog „forradalmi" jellege és a sietős lebonyolítás miatt most nagy nyilvánosságot kap. És a látvány nem túl szép..."- tovább olvasható a velemenyvezer blog oldalán !

Szerk;Barta P.

2013. április 25., csütörtök

Átvizsgálják az internetes levelezést!

Jehuda Vejnstejn, Izrael főállamügyésze szerint jogilag megengedett a gyanús turisták email-fiókjának átvizsgálása a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren és beutazásuk megtagadása, ha ezt nem engedélyezik. 

Az Izraeli Polgárjogi Szövetség (ACRI) tavaly júniusi beadványában jogi felülvizsgálatot kért a főállamügyésztől a repülőtéri email-vizsgálatok ügyében, előfordult ugyanis, hogy a Sin Bét belbiztonsági szolgálat emberei a repülőtéren a gyanúsnak ítélt turistáktól hozzáférést kértek internetes levelezésükhöz, és ha azok megtagadták ezt, akkor nem utazhattak be az országba.
Vejnstejn szerdai válaszában jogosnak ítélte a gyakorlatot kivételes esetekben, ha "fontos gyanús jeleket észlelnek", és ha a turista ehhez hozzájárul. A főállamügyész hozzátette, hogy a felszólítás szerint a látogatóknak nem kell átadniuk jelszavukat, hanem maguk nyithatják meg levelezésüket a biztonságiak előtt.
Az államügyész egyik munkatársa a gyakorlatot azzal indokolta, hogy "egyre nagyobb mértékben használnak külföldieket terrorista célokra". 
A jogi szakvélemény szerint a beutazóknak jogukban áll megtagadni a hozzáférést levelezésükhöz, de a hatóságuk ezt mérlegelve engedélyezhetik vagy elutasíthatják belépésüket a zsidó államba. Vejnstejn válaszában azt írta, hogy "a nem izraeli állampolgároknak nincs eredendő joguk az országba való belépésre, ügyükben az illetékes hatóságok döntenek. Ezek a hatóságok természetesen figyelembe veszik az államnak és lakosságának a biztonságát".
Az ACRI szerint ez a gyakorlat "a magánszféra drasztikus megsértését jelenti". Lila Margalit, a szervezet jogásza szerint "az a turista, aki több ezer dollárt költött az Izraelbe utazásra, Sin Bét-kihallgatásakor a repülőtéren nincs abban a helyzetben, hogy tájékoztatás alapján, szabad akaratából járuljon hozzá email-fiókjának megvizsgálásához".
A hir6.hu nyomán.

2013. április 24., szerda

Tavaszünnep.

Április 24, Szent György napja.
Szent György ünnepe a tavasz kezdetét jelenti, ekkor hajtják ki a legelőre a jószágokat.  Az álatokat zöldággal terelték, azért, hogy termékenyek legyenek. A terelés nyírfa vagy rózsafaággal történt, amely általános rontáselhárítónak számított. Erre azért volt szükség, mert ezen a napon különösen erősek a boszorkányok. A jószágot két tűz vagy füst között hajtották át, szintén azért, hogy ne érje azokat rontás. Mindegyik szokás eredete az ősi szkíta-hun táltos hagyományban gyökerezik. A marhákat a kapu elé helyezett láncon is áthajtották, máshol egyéb fémtárgyon, esetleg tojáson hajtották át őket, azért, hogy olyan erős legyen a lábuk, mint a lánc.
A Kárpát-medencei magyarság körében a jeles napokon, így Szent György napján szokásban volt a határkerülés, amikor végiglátogatták a határ menti kereszteket, határjeleket. Van, ahol csak háromszor megkerülték a templomot.
Ezen a napon sok helyen ünnepi szentmisét tartottak, ahol a gyerekeket is megvesszőzték, hogy egészségesek legyenek, a felnőttek pedig közös áldomást ittak, hogy megtartsák barátságukat. 
Posta S.

Ráismersz...?

Macaulay Culkin az egyik legaranyosabb gyerekszínész volt amíg a drog közbe nem szólt.
Változik a világ,változnak az emberek.
(Kép: Europress/Getty Images)
Szerk;Barta P.

2013. április 23., kedd

Kommentár nélkül.


Ehhez a videóhoz nincs mit hozzáfűzni.
Szerk;Posta S.

4,9-es erősségű földrengés Magyarországon!

Az epicentrum Heves város közelében volt, sérülésről nem tudni. 


A Richter-skála szerinti 4,8-4,9 erősségű földrengést észleltek kedden hajnalban Magyarországon, senki nem sérült meg, jelentősebb anyagi kárról sem érkezett bejelentés. Kiszely Márta, az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a rengést több helyen lehetett érezni, sok hívást kaptak az országból, többek között Budapestről, Jászapátiból, Fótról.
A helyi idő szerint 0.28-kor észlelt földrengés epicentruma a Heves megyei Heves város közelében volt, mélysége megközelítette a 8 kilométert.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint Heves és Fejér megye, valamint a főváros katasztrófavédelmi ügyeleteire érkeztek be lakossági hívások. Személyi sérülést nem jelentettek, anyagi kárt Tenk településről jeleztek, de ott is csak esztétikai károkat, a homlokzati vakolat részleges leválását.
A katasztrófavédelem és rendőrség az önkormányzatok bevonásával ellenőrzik a bejelentőknél az anyagi károkat.
Legutóbb 2013. február 16-án mértek Magyarországon földrengést, akkor a Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű rengés este negyed hét után a Heves megyei Füzesabony térségében következett be,olvasható a hirado.hu oldalán.
Posta S.

2013. április 22., hétfő

Késelés Sámsonkertben !

Konyhakéssel szúrt italozás közben!

Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a férfit, akit egy ismerőse szúrt meg konyhakéssel vasárnap, Sámsonkerten - értesült a HavariaPress.
Egy társaság italozott vasárnap délután Sámsonkerten. Az összejövetelen a házigazda vitába keveredett az egyik vendéggel, majd dulakodni kezdtek, aminek során a férfi konyhakéssel leszúrta ellenfelét. 
A megkéselt 27 éves férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők. A rendőrség a 23 éves támadót elfogta, őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. 
Az ügyben a további eljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatja le.
Szerk;Barta P.

2013. április 21., vasárnap

Sámsonkerti útviszonyok.

Sándor G. olvasónk küldte ezt a képet, mondván  "a látvány kárpótol, így nem firtatom,hogy miért ilyen borzalmas minőségűek az utak sámsonkertben? "

Mi azért feltennénk a kérdés a T. képviselőnknek; Miért is?


2013. április 20., szombat

A cigányok nem bomlástermékek !

"Társadalmi attitűdváltás kell, hogy változás legyen a cigányok megítélésében – mondta Nótár Ilona az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 
Az újságírónő szerint elsősorban nem pénzre van szükség, hanem az emberek fejében kell megváltoztatni a cigányokról kialakult képet. Tudatosítani kell bennük, hogy a cigányok nem bomlástermékek, hanem olyan emberek, akik hozzá tudnak járulni Magyarország kultúrájához és gazdasági fejlődéséhez – magyarázta. 
Nótár azt mondta: az elméleti síkról végre a gyakorlati megvalósítás útjára kéne lépni. 
Az újságírónő kijelentette: teret kell adni a cigánygyerekeknek, hogy álmodhassanak, tudatosítani kell bennük is, hogy a társadalom értékes, szerves részei ők is. Hozzátette: a cigányság nem jelenthet egyenlőséget azzal, hogy szegénységben, megvetettségben kell élniük."

Idézet; "A tizenöt év alatti cigány gyerekek kétszer annyian vannak mint a többségi társadalom gyerekei ! "
( Videó 10'28")
 Megosztotta;Barta P.

Kiesett a negyedik emeletről !

A 97 éves (?) ukrán asszony, ablakpucolás közben! Szerencséjére, egy légkondicionáló berendezésen már a harmadikon fent akadt, a tűzoltók innen mentették meg.


Posta S.

Titokban kezelik Pécsen...

...egy klinika egyszemélyes kórtermében a nyolc éve Berlinben élő Kertész Imrét, értesült a Bors. A 84 esztendős Nobel-díjas író a Pécsi Tudományegyetem Neurológiai Klinikáján fekszik, előrehaladott Parkinson-kórral kezelik az intézményben. A kórház hírzárlatot rendelt el az ügyben.(?)

Az író a Bors online információja szerint pár hete érkezett a pécsi klinikára, ahol úgynevezett VIP-betegnek számít, egyszemélyes kórteremben helyezték el. 
"– Nem mondhatok semmit, mert törvényt sértenék. Még azt sem, hogy nálunk fekszik-e a beteg – mondta a Borsnak Komoly Sámuel, a Pécsi Tudományegyetem neurológiai klinikájának intézetvezető professzora.
A klinika dolgozói közül azonban többen is megerősítették értesülésünket, de azt mondták, szigorúan megtiltották nekik, hogy beszéljenek."

szerk;Posta S.

2013. április 19., péntek

Becsületes debreceni kerestetik!

Hatalmas bosszúság érte olvasónkat a Hortobágy utcán, de él még benne a remény. Pénzt is ajánl. Osszuk meg!


Becsületes debreceni kerestetik!
A kép illusztráció

Kedves Cívishír! Tudom, ilyen "jelentéktelen", sajnos mindennapos eseményekkel nem tudnak foglalkozni, de én az a fajta ember vagyok, aki még mindig képes hinni abban, hogy nem haltak ki a becsületes emberek. Reménytelen optimista vagyok, ez van. A mindennapi eset tegnap (április 17.) 19.30 körül történt. A párom levette a belvárosi bankból a félhavi keresetét, egyetlen bevételi forrásunkat. Együtt autóztunk el a Hortobágy utcai albérletünkhöz, ahol a parkolóban picit "totojáztunk", lévén elég sok cókmók volt nálunk. Egy nagy utazótáskába tettük bele a munkahelyével kapcsolatos szerződéseket, az ételes dobozokat, melléjük pedig a pénztárcát. És már el is jutottunk levelem apropójához: 20 métert tettünk meg együtt a cipzározatlan utazótáska tetején a pénztárcával, benne minden pénzünkkel, jogsival, forgalmival, személyivel, bankkártyával, mindennel. Tíz perccel később ijedten fedeztük fel otthon, hogy az utazótáska tartamából egyedül a pénztárca hiányzik. Ellopták, kiesett, ki tudja... Rohantunk le a parkolóba, de sehol semmi: csend és hullaszag.
Hiszek abban, hogy vannak még csodák. Hogy van valahol valaki, aki megtalálta, és talán most otthon nézegeti, és azon gondolkodik, mit csináljon az iratokkal. Talán már el is költötte a nem pár tízezres készpénzt, talán még a lelkiismeretével küzd. Nem tudom. De azt tudom, hogy én is, a párom is, a szüleim is találtak már pénztárcát. Volt, hogy csak pár ezer, volt, hogy több százezer forint volt a tartama. De minden egyes esetben visszaadtuk a jogos tulajdonosának, vagy értesítettük a rendőrséget. Talán jogosan reménykedem abban, hogy most, amikor mi kerülünk ilyen helyzetbe, van remény. Talán most nem integetek a távolodó hajónak addig, amíg a karom le nem szakad...
Fekete bőr férfi pénztárca rengeteg irattal, számlával, okmánnyal, kártyával. És persze az összes pénzünkkel. Bátorkodtam Önöknek írni, talán megosztják, talán nem, de én reménykedem... A pénztárcában a párom lakcíme benne van. Ha legalább az iratokat bedobná valaki a postaládába, egy gonddal kevesebb lenne a vállunkon... Mondanom sem kell, a pénz egy része a becsületes megtaláló markát ütné, ha feltárcsázna minket a következő telefonszámokon: 30/5027407 vagy 30/4001567
Köszönöm: B. Beatrix

Kivezényelték az összes traffipaxot !

Országos sebesség ellenőrzési (pénzbehajtó- a szerk.-) akció kezdődött, amelynek szombaton lesz vége. 
SCS-103, a szuper lézer !
 
Április 18-tól, szombat 20-áig a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működteti a fővárosban, és az ország valamennyi megyéjében – írta a police.hu.
Az akció része a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) évente több alkalommal tartott nemzetközi közúti ellenőrző programjának. Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés még mindig a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27 százaléka, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.
 Hivatkozás;ITT
Egy érdekes link még a hírhez kapcsolódóan !
Szerk;Barta P.

Miért csak akkor van felháborodás, amikor Amerikában halnak meg ártatlanok?

"A nyugati világ politikusaitól már nem várható őszinte szó? A bostoni terrortámadással kapcsolatban is Irán vallási vezetője, Ali Khamenei ajatollah mondta ki az igazságot.

 "Az iszlám elveiből következően az Iráni Iszlám Köztársaság elítél mindenfajta robbantást, elítéli az ártatlanok gyilkolását, történjen az Bostonban vagy Pakisztánban, Afganisztánban, Irakban vagy Szíriában" - jelentette ki Ali Khamenei ajatollah az iráni hadsereg parancsnokai előtt elmondott beszédében szerdán."

A vallási vezető beszédében hangsúlyozta: “Az Egyesült Államok és az emberi jogok úgynevezett szószólói mélyen hallgatnak, amikor embereket mészárolnak le Pakisztánban, Afganisztánban, Irakban vagy Szíriában, de éktelen lármát csapnak, miután bombák robbannak az Egyesült Államokban.”

Khamenei ajatollah súlyosan ellentmondásosnak nevezte az USA és szövetségesei hozzáállását az emberi jogok kérdéséhez. A vallási vezető szerint a nyugati hatalmak az Iszlám Köztársasággal szemben is „teljesen ésszerűtlen” politikát folytatnak.
“Miféle logika ez? Ha gyermekeket és nőket gyilkolnak az amerikaiak Afganisztánban és Pakisztánban, ha Irakban és Szíriában az USA, a Nyugat és a cionisták által támogatott terroristák tragédiákat idéznek elő, mindez nekik nem probléma. De ha történik egy robbantás az USA-ban vagy valamely más nyugati államban, akkor az egész világnak meg kell fizetnie az árat ezért?” – tette fel a jogos kérdést az Iráni Iszlám Köztársaság vallási vezetője."
Perge Ottó – Press TV nyomán
Forrás; ITT 
Posta S.

2013. április 17., szerda

Aternatív Táncsics-díjat...

... adományozott az Emberiseg.hu Szaniszló Ferencnek,írja a civishir.hu.

"2013. április 15-én, egy hónappal a Táncsics-díj átadása és visszavonása után civilek egy csoportja és az Emberiseg.hu tévénézők és civilek ezreinek nevében átadta Szaniszló Ferencnek az Alternatív Táncsics-díjat, amelyet biztosan nem von vissza senki." - olvasható a portálon, mely fotókat is közölt az alternatív díjátadóról.

"Amint arról beszámoltunk, Szaniszlót Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere tüntette ki a Táncsics-díjjal, de a miniszter később visszakérte a díjat, elmondása szerint nem volt tisztában a televíziós tevékenységével.

Szaniszló műsora, a Világpanoráma miatt a Médiatanács 2011 szeptemberében ötszázezer forintos bírságot szabott ki az Echo TV-re, miután Szaniszló a cigányságról, cigányterrorizmusról, és az őket bátorító „náci liberálisokról” értekezett, akiknek egyetlen céljuk, hogy az „ingyenélő emberszabásúakat a magyarokra uszítsák.” Máskor"... tovább itt!
Posta S.

Hadházon betelt a pohár, a tolvajlás ellen tüntet a város !

„Erdőink sivataggá válnak, menekül az értelmiség, a rendőrség tehetetlen, teljes a kilátástalanság” – tüntetést szervez a hajdúhadházi erdőbirtokosság.

  Lopják az erdőt! (illusztráció)

Nagyszabású demonstrációt szervez a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat április 26-ra, péntekre a kritikán aluli közbiztonság, a rohamosan szaporodó falopások, az erkölcsi züllés ellen tiltakozásul. 
A társaság „meghívót” szórt szét az erdőtulajdonosok körében a településen, de természetesen másokat is várnak a megmozdulásra. A polgármestertől azonnali intézkedéseket követelnek a közbiztonság javítása érdekében, az illetékes hatóságtól pedig több rendőrt, járőrt kérnek Hadházra, ahol csak ezen a télen több hektár erdőt irtottak ki a fatolvajok. 
Az erdőbirtokosság megállapítása szerint a falopások egyre nagyobb méreteket öltenek, és ha ennek nem vetnek véget, akkor a hadházi erdőség néhány év múlva sivataggá válik. 
Követelik, hogy a fatolvajokat szigorúbban büntessék, a jelenlegi gyakorlat ugyanis az, hogy ha valakit tetten érnek, akkor az másnap ugyanott vágja a fát, fittyet hányva az erdőtulajdonosnak, de már a rendőrségnek sincs elrettentő ereje, tekintélye. 
A fatolvajok egyre pofátlanabbak,és egyre többen vannak (vaj' kik is lehetnek ök?-a szerk. ) – írja a tüntetésre szóló felhívásban az Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat. 
A megmozduláson petíciót fogalmaznak meg és íratnak alá a közrend és a közbiztonság érdekében, továbbá felhívják az illetékesek figyelmét, hogy a városból menekül az értelmiség, aki teheti, máshová járatja iskolába a gyerekét, a hadházi ingatlanok a bűnözés miatt elértéktelenedtek és a falopásokkal együtt immár nem csak gazdasági, hanem a természeti értékeiket, javaikat is elrabolják,olvasható a civishír.hu oldalán.
Szerk;Posta S.

Közeleg a "globális felmelegedés" ?

A NASA az alábbi 26 másodperces animációval szemlélteti a Föld átlaghőmérsékletének változásait 131 éves távlatban. 
Összehasonlítás alapjául az 1951-80 közötti időszak átlagát vették, ettől magasabb hőmérsékletet jelölték piros színnel, az alacsonyabbat kékkel. A kezdő év választása sem véletlen: 1880 volt az az év, amikortól már modern technikával végeztek méréseket és rögzítettek adatokat a földfelszín hőmérsékletéről. 1970-es évnél láthatjuk a hőmérséklet emelkedés hirtelen felgyorsulását, ami egybeesik azzal, hogy az energiatermelésből származó üvegházhatású gázok kibocsátása világszerte megnőtt. 
Az is látható, hogy lehűlést eredményezett a szennyezők kibocsátását szabályozó rendelkezések hatályba lépése, a lehűlés részben enyhíti a globális felmelegedés jeleit. A videó a new york-i székhelyű NASA Goddard Űrkutatási Intézet adatai alapján készült, az intézet a földfelszín hőmérsékletének változásait kutatja.

Forrás: Huffington Post
Szerk;Barta P.

2013. április 16., kedd

Pontosság a fő erényü (n) k...?

A hírek valóság tartalma...

 
...és ha rákattintasz 


Ez aztán a hiteles tájékoztatás,vagy a "nagyok" is tévedhetnek ?
Szerk;Barta P.

Boston...videó !

Hárman meghaltak, 144-en pedig megsebesültek, miután hétfő kora délután két pokolgép robbant fel a bostoni maraton célegyenesében.

Rettegés és félelem...?

Félelmet keltenek az arab rajok - egy cikk a debreceni menekülttábor környékéről!

Van egy képzeletbeli vonal Debrecenben a Sámsoni úton, ahonnan „kifelé” más világ kezdődik - kezdődik a Haon cikke a debreceni menekülttáborról.

 Menekültek a Sámsoni úton

"Nincs ezekkel semmi baj, csak néha kicsit ordibálnak, rugdossák a kerítéseket. De ennyi. Meg nem térnek ki a bicikli elől. Bár meg lehet őket is érteni, nem tudnak magukkal mit kezdeni, csak járkálnak itt fel-alá – összegezte tapasztalatait Bede Józsefné a menekülttáborban élőkről, többször is kérve: „írja le, hogy úgy ordítanak egymással, mintha süketek lennének”. Ez azért még őt is zavarja éjszaka.
– Volt, hogy kijöttem és rájuk kiabáltam, hogy hagyják abba a verekedést az út közepén. Mondták is az unokáim, hogy nem vagyok normális, inkább hallgassak, mert lelőnek egyszer – tette hozzá a 72 éves Ica néni, aki 1968 óta lakik a Sámsoni út végén. 
– Ó, volt rosszabb is. Például amikor a szovjet katonák éltek itt. Ők még a szőlőt is lelopták a tőkéről – fűzte tovább. Pár perces beszélgetésünk alatt több, 4-5 fős társaság haladt el mellettünk, akadtak akik – bár a kapuban álltunk – a kerítés tövéből vették szemügyre az udvaron kapirgáló tyúkokat, ám a kutyák rendre megugatták, -ugratták őket. Ica néni csak mosolygott. Kötélből vannak az idegei. Vagy egyszerűen megszokta már az életet a menekülttáborral szemben"...Tovább itt
Posta S.

2013. április 15., hétfő

Egy érdekes olvasói levél...

"Sziasztok.
A napokban egy érdekes emailt kaptam,aminek történetét szerintem nem árt ha a széles nyilvánosság is megismerné, szeretném ha megosztanátok.

Történt anno,hogy szükségem lett volna egy dokumentumra amit sehol nem tudtam megszerezni,majd idővel egyik kollégám felhívta a figyelmemet,hogy egy magán torrent oldalon találkozott vele amit én kerestem.
Nos szabad-nem szabad felkerestem az oldalt,igen ám de belépni csak regisztrációval és email cím megadásával lehetett.
Hát üsse kavics beregisztráltam,jött is a válasz üdvözlet érezd jól magad stb...stb.Meg is találtam amit kerestem örűltem mint majom annak a bizonyos dolgának.
Telt múlt az idő,és már el is feledkeztem róla hogy hová regeltem annak idején.Majd egyszer csak feltünt,hogy a posta fiókomba naponta csak egyre többször jönnek a kéretlen levelek.Először nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki mikor egy alkalommal jött egy mail attól a torrent oldaltól ahová én régen regisztráltam.

Küldő:webmaster@....hu,és a szöveg;"Mivel a...hu torrent oldal az érdektelenségetek miatt megszünt,e-mail címeteket eladtuk.Szevasztok! ....tulajdonos." Gondolom jó pénzért.

Tanuljon mindenki ebből a kis történetből,hogy kinek hová milyen adatokat ad meg !
Nyitrai T."
Szerk;Posta S.

2013. április 14., vasárnap

Emlékezzünk...

164 éve történt a (harmadik) trónfosztás...
A mai nap lehetne a magyar függetlenség napja: 1849. április 14-én fogadta el ugyanis Kossuth Lajos javaslatára a Debrecenben ülésező országgyűlés a Habsburg-ház trónfosztását kimondó határozatot.


Petőfi Sándor; Mit nem beszél az a ...

Ahol megállt az idő...

"Jól ismert páros a veszprémi piacon: egy idős bácsi és egy bájos kislány tejet, túrót, tejfölt árul. Színt visznek a vásárcsarnok életébe: János bácsi a kópéságával, a lányka kedvességével."

 
 Barbara és dédnagyapja minden szombaton tejet árul a csarnokban.
 (Fotó: Mátételki András)

A piaci asztalkán katonás sorrendben a másfél literes tejes flakonok, mellettük a csomagolt túrók, bödönben a több liter tejföl. Egymás után jönnek a vevők, beszélgetésre nincs igazán lehetőség. Annyit azért megtudok, hogy a 81 éves Auerbach János családfája az 1800-as évektől terebélyesedig Bándon. Az ősei is mezőgazdasággal, állattartással foglalkoztak, ő ebbe a dolgos világba nőtt bele. Csakhogy 1959-ben, a téeszesítéskor, az ő családja is "önként" beadta a földet meg az állatokat a közösbe.
A fiatalok ekkor hátat fordítottak a paraszti életnek, a városban kerestek maguknak kenyérkereseti lehetőséget. János bácsi 28 évesen a herendi porcelángyárhoz szegődött favágónak - akkor még bükkfával fűtötték fel a kemencéket -, majd hat év után felvitte az Isten a dolgát: gépi fűrészes lett. Egyszer hazafelé cimborája, a kiváló porcelánfestő a fizetése után érdeklődött. A válasz hallatán leesett az álla.
A hatvanas években három holdat művelt a feleségével, Anna nénivel, s persze tartottak már akkor is disznókat, teheneket, apró jószágot. A családfenntartó hajnali három után kelt, hogy etetés után elérje a herendi buszt. Munka után szinte mindig egyenest a földre ment ki, ahol párjával szürkületig dolgozott. Amikor 1990-ben nyugdíjba ment, egyre több állatot tartottak háznál, a föld is szépen „hízott”. Ma 25 hektárjuk, valamint sok sertésük, néhány tehenük, három üszőjük, több tucat szárnyasuk van. Az állatokkal ma már kizárólag a vele egy fedél alatt élő, 45 éves fia foglalkozik, mert nem engedi apját a néha „megvaduló” állatok közé, nehogy...tovább itt olvashatod.
Szerző: Mátételki András

A túlélés lehetősége.

Kommentár nélkül...

2013. április 13., szombat

Ceglédi: ebből nagy „pofáraesés" lesz...

...miből is? Aha...( Koncert az államadósság csökkentéséért 4'31")... igen,hát abból is az lett (mármint "pofáraesés") és még lesz is talán több minden másból is. 
Napról-napra változik a világ !


Forrás: Youtube/ATV 
Szerk;Posta S.

Egy kiskutya levele...

"Kedves Anyu és Apu!
Húsvétkor kerültem hozzátok de hamar meguntatok és elvittetek a menhelyre. Túlzsúfolt volt és én egy szerencsétlen számot kaptam,a tizenhármast. Egy fekete műanyag zsákban vagyok. Néhány más kölyök megkapja majd az én alig használt pórázomat, amit itt hagytatok. A nyakörvem kicsi volt és piszkos, de a hölgy levetette rólam, mielőtt átküldött volna a Szivárvány-hídon. 

Lehet, hogy még otthon lehetnék, ha nem rágom szét a cipődet. Nem tudtam, mi az, csak annyit, hogy bőr, és ott van a padlón. Csak játszottam. Lehet, hogy még otthon lennék, ha szobatiszta vagyok? Az orrom beledugása abba, amit én csináltam, csak megszégyenít. 
Vannak könyvek és kutyakiképzők, ahonnan megtanulhattad volna, hogy hogyan kell nekem megtanítani, hogy jelezzek az ajtónál. Lehet, hogy még otthon lennék, ha nem viszek be bolhákat a lakásba. Bolhaírtó nélkül nem tudok megszabadulni tőlük azután, hogy napokig kint hagysz az udvaron.
Lehet, hogy még otthon lennék, ha nem ugatok? Csak énekeltem, "ijedt vagyok", "magányos vagyok", "itt vagyok", "a legjobb barátod akarok lenni". Lehet, hogy még otthon lennék, ha felvidítalak? Ha megütsz, nem tudom megtanulni.
Lehet, hogy még otthon lennék, ha szántál volna időt arra, hogy megtanítasz helyesen viselkedni. Az első hét után már nem törődtél velem, de én az összes időmet arra szántam, hogy VÁRJAK RÁTOK!  Ma meghaltam."

Szeretettel a kiskutyátok...





2013. április 12., péntek

Hitgyülis iskolaátvétel ismét ?

"A szülői tiltakozás ellenére is megkaparinthatja a hajdúsámsoni általános iskolát a Hit Gyülekezete. Információink szerint a tanároknak kell győzködni a szülőket és a diákokat arról, hogy milyen jó is ez.

Információink szerint nemcsak a tanárokat, de a diákok szüleit is arra kötelezik, hogy nyilatkozzanak arról, hogy szeretnék-e, hogy gyerekük továbbra is az iskolába járjon. Az iskolában dolgozó pedagógusoknak kiadták az ukázt, hogy győzzék meg a szülőket, ne vigyék el gyermekeiket az intézményből, a tanulókat pedig arról, hogy milyen jó a Hit Gyülekezete által fenntartott iskolába járni.
A szülőknek péntek reggelig nyilatkozniuk kell, hogy az állam vagy a Hit Gyülekezete által fenntartott iskolába szeretnék-e járatni a gyermeküket. A helyi Jobbik nyomatékosan felhívja a szülők figyelmét arra, hogy ne dőljenek be annak a híresztelésnek, miszerint más településre kell járatniuk a gyermeküket, amennyiben állami fenntartás alá kerül az intézmény, illetve olyan információk is érkeztek, hogy amennyiben az állami fenntartást húzták alá az értesítőn, visszaküldik avval az indokkal, hogy nem lett helyesen kitöltve. Mivel a határidő igen szoros, kérik a szülőket, hogy figyeljenek  a fenti dolgokra. Információink szerint az eddig leadott "voksok" 70 százaléka az állami fenntartás mellett szól.
Az iskola egyik tanára az alfahir.hu-nak elmondta továbbá, hogy a dolgozók nagy része félti a munkáját, így szinte mindenki igent fog írni, néhány tanár pedig - így ő maga is - bojkottálja a nyilatkozattételt. A nemmel “szavazó” tanárokat az ígéret szerint áthelyezik máshova - már ha van hely! " A teljes hír ITT olvasható!
Szerk;Barta P.

2013. április 10., szerda

2013. április 9., kedd

Az én gépem...

"Milyen is legyen egy új számítógép.."bejegyzésünkre Pincés I. olvasónk az alábbi képet küldte ,mint írja,"valamikor ez a gép is mely az enyém volt, látott szebb napokat."

 Szerintünk is ez a gép már megérett  a cserére. 
Köszönjük a képet.(Posta S.)

Lépett a rendőrség...

Megtiltotta a rendőrség a Nemzeti Érzelmű Motorosok nevű szervezet április 21-re tervezett motoros demonstrációját. Ez az a rendezvény, amelyet a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetének napján tartottak volna, és azt a tömeges elgázosításokra emlékeztető Adj gázt! elnevezéssel hirdették, és amelynek útvonala a Dohány utcai zsinagóga mellett vezetett volna.
Orbán Viktor kormányfő hétfőn a szocialista Steiner Pál felszólalására reagálva közölte, arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát. A Belügyminisztérium pedig azt közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete által tervezett felvonulást. (...)

A rendőrség azt állítja, hogy bár a felvonulás neve II. Adj Gázt!, a "II." jelző nem helytálló, mivel Adj gázt! néven még nem volt rendezvény... vagy mégis?
Szerk;Posta S.

Milyen is legyen egy újonnan összerakott számítógép?

A merevlemez mérete a videón nem egy GB,hanem helyesen egy TB ahogy látszik is.

Nos ehhez a géphez nem kell kommentár!
Szerk;Posta S.

2013. április 7., vasárnap

A jövőtlen jövő...?

"Egy nagyon érdekes posztot találtam a hálón,(Hetesi Zsolt fizikus tollából)gondoltam megosztom veletek,mivel-sajnos-nagyon is  valóságos jövőképet fest elénk"-írja Ambrózy K. olvasónk.
"A jövő– mely tulajdonképpen nincs is ?"-címmel.

"Nehéz felfogni a mai ember számára, hogy milyen válságos helyzetben vagyunk, milyen nehézségekbe sodortuk magunkat saját életformánk következtében és annak folytathatóságának érdekében. Nemzedékünk meg fogja érni a körülöttünk lévő mesterséges világ fokozatosan gyorsuló, hatványozott ütemű összeomlását.
Ha az olvasó1960 után született, nagyon jó esélye van rá, hogy erőszak, járványok vagy éhínség végezzen vele.
Állításom rendkívül merésznek, ugyanakkor félelmetesnek tűnik. Mégis, ha végigjárjuk ennek az írásnak a gondolatmenetét,nyilvánvaló lesz, hogy változás és változtatás nélkül élve a mai társadalom és annak minden jelenlegi tudása, képessége és vívmánya jórészt semmivé lesz, lakóival együtt.

Meglepő gondolataim alátámasztására a teljesség igénye nélkül felidézek néhány olyan nehézséget,vagy ha tetszik kihívást, melyek előttünk tornyosulva egyelőre lehetetlenné teszik egy olyan jövőképét, melyet talán elképzeltünk magunknak. Az első ilyen nehézség a bolygó éghajlatának nyilvánvaló változása. Önmagában ez is elég lenne ahhoz, hogy aggodalommal szemléljük jövőnket, még inkább gyermekeink jövőjét, de további,és még megoldhatatlanabb gond az a jelenlegi ésszel fel is alig fogható, és agyonhallgatott erőforrásválság. 
Ez olyan komoly, hogy tíz éven belül egyre élesebben kirajzolódva rendezetlenségbe taszíthatja társadalmunkat. A világhatalmi sakkjátszma és az ember genetikai öröksége pedig mintegy megkoronázza az egész jelenségkört.
Írásomban röviden ezekre a tényezőkre térek ki.
Alaptétel: A növekvőnépesség és gazdaság növekvőerőforrás-felhasználást kíván, mely gerjeszti a népességnövekedést. Ebben a visszacsatolásban áll a lényeg. A felhasználás és a népesség is nő,ugyanakkor a bolygó véges, ráadásul két súlyos nehézség (ebből következően) most egyszerre lép fel.Érdemes megfontolni egy történetet, a Szent Máté-sziget rénszarvasainak esetét. Egy faj, ha olyan környezetbe kerül, ahol nagy bőségben talál táplálékot, akkor komolyabb szaporodásnak indul. A szaporodásnak a táplálék elfogyása vagy a természetes ellenség vet véget. 
A faj a környezetében olyan változásokat is okozhat, amelyek kipusztulásához vezetnek. A szigetet, amíg nem élt rajta rénszarvas, tíz centiméter vastag rénszarvaszuzmó borította.

1944-ben egy 29 állatból állórénszarvascsordát telepítettek a szigetre. A csordaszaporodása, mivel bőségesen volt táplálék, exponenciális függvényt követhetett. Az exponenciális függvény szerinti szaporodás azt jelenti, hogy a szaporulat mindig az éppen meglévő létszámmal arányos. 1957-ben már 1350 egyed élt ott, 1963-ban pedig 6000. Addigra lelegelték a zuzmót és 1963-1964 kemény tele végzett a csordával. A tavaszt csak 41 tehén és egy terméketlen bika élte meg. 
Ez a kipusztulás törvényszerű volt, mivel a rénszarvasok felszabadultak a létszámukat szabályzó hatások alól. Egyrészt nem ritkították őket a ragadozók.Másrészt nem vándorolhattak máshová, ezért a zuzmó nem újulhatott meg. Ha már állatok, akkor La Fontaine,aki meséinek végén mindig egy kérdést tesz fel:moralite?
 Azaz: tanulság?
Ha nem teszünk semmit, hazánk, a nyugati világ részeként 2015-ig bezárólag belesodródik a polgárosult világ végét jelentő erőforrásválságba, mely porba dönti a tudományos és ipari vívmányok mellett a ma megszokott egész életünket. Ehhez semmit sem kell tenni,csak folytatni eddigi életvitelünket..."
Szerk;Barta P.

2013. április 6., szombat

Jön a TAVASZ !

"Bagzanak" a macskák !

Posta S.

A "király" meztelen?

Az FKK Freikörperkultur-t jelent, szó szerinti fordításban szabad testkultúrát, közkeletű nevén nudizmust, magyarul hivatalosan naturalizmust.
Ez egy 18-ik századra visszanyúló német mozgalom, amelyet még az NDK kommunistái se szüntettek meg,  hanem nagyon is engedélyezték. Elsősorban azt a formáját, amely tengerparti fürdőruha nélküli napozást és úszást jelentett.


A napokban felkerült az internetre egy 1970 körül készült fotó három meztelen lányról, melyek közül az egyik Angela Merkel német kancellár lehet.Ezek szerint ő sem kerülte az FKK mozgalmat.
Egyelőre senki sem cáfolta.

 Merkel harmincas évei közepéig az NDK polgáraként élt, és természettudományi doktori címet szerzett még Angela Dorothea néven.

Merkel a német tudományos akadémiában dolgozva az ottani KISZ elnökségi tagja lett, mégpedig az „Agitprop” felelőse. Ő azt állította, hogy a kulturális ügyekért felelt. 
Amikor egy elnökségi társa később erre emlékeztette, kijelentette: „Honnan tudnám? Nem fogok tudni semmit, amikor 80 éves vagyok”. Mely utóbbi mondatnak egyébként se füle, se farka, de arra jó, hogy zavarát elárulja.
A naturizmus szeretetét egyelőre nem vállalta be, bár a politikustól hivatalos cáfolat sem látott napvilágot.
Szerk;Barta P.

2013. április 5., péntek

A "kiválasztottak" börtöne !

Élet a rácsok mögött: isznak, drogoznak, fegyvert tartanak a rabok; egy New Orleans-i börtön nem mindennapi élete.
Természetesen ott is az "eltérő kultúrájú"egyedek részére,csak ott valószínű nem marad következmények nélkül.


 

A videó tanulsága szerint a rácsok mögött móka és kacagás az elítéltek élete, hisz mindenük megvan, ami a kinti életükből hiányozhatna: sör, drog és fegyverek. A felvételen ráadásul feltűnik egy rab is, aki az utcán sétál, többször elhaladva rendőrök mellett is, pedig a hivatalos iratok szerint ekkor a bűnöző börtönben volt. Az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás. 
Szerk;Posta S.

2013. április 4., csütörtök

Lehet neki nem volt humoros.

A részeg bohóckodik...de ráfizet.

Barta P.

Mire képes egy közösségi oldal !


"Túl sok, mindig veszekedtek rajta, nincs miből enned? Elmosom helyetted! Nem folyatom a csapot és még dumálhatunk is közben" – ezzel állt elő egy harmincas évei elején járó magyar férfi a Facebookon, és a jelek szerint az ötlet működik. Sorjáznak az igények és szaporodnak a potenciális munkatársak. A kezdeményező szerint viszont ez nem üzlet nem is lehetne az.

Elsőre viccnek is beillő, nem fizetett hirdetés terjed a Facebookon: „Ha nincs kedved, ha túl sok van, ha mindig veszekedtek rajta, ha agglegény vagy, ha vendégség volt, ha már nincs miből enned/innod, vagy ha bármi miatt nyakadon áll egy csomó mosatlan edény és nem akarsz foglalkozni vele, akkor írj egy emailt és elmosom helyetted! 
Ez komoly. Környezettudatos: nem folyatom a csapot. Közösségi: dumálhatunk közben. Szociális: segítesz rajtam, én meg rajtad.”

A hirdetés szerzője, Mangel Koppány Budapest belső kerületeiben ingyen kiszállást ígér, és egy óra mosogatásért ezer forint adományt kér, vagy alkut ajánl: lehet több vagy kevesebb, de lehet helyette cserét is vagy éppen ételt-italt ajánlani. Az ötlet működik: mindenkinek tetszik, és a jelek szerint sokan igénybe is vennék.

(A háztartási munka egyébként 2010 óta adórendszeren kívüli tevékenységnek számít. Ahhoz, hogy valaki végezhesse, egyszerűen annyi kell, hogy az úgynevezett megbízó vagy foglalkoztató bejelentse az adóhatóságnak az alkalmi munkát, ami havonta ezer forint díjfizetéssel jár, más elvonás nem terheli. A szabályokról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készített egy tájékoztatót is.)

"Az ötlet működik: mindenkinek tetszik, és a jelek szerint sokan igénybe is vennék",vajon Sámsonkert hogyan fogadna egy ilyen vagy hasonló kezdeményezést, bár ez a tevékenység Mangel Koppány szerint (is) "sem üzletnek,sem karrier építésre"nem alkalmas!
 Szerinted?
Szerk;Posta S.

2013. április 3., szerda

Az ünnepek alatt volt időm egy kicsit átnézni az oldalt és egy érdekes statisztikai adat tűnt fel a böngészés közben.Úgy látszik az internet valóban határok nélküli.Jó látni,hogy szinte a világ minden tájáról vannak olvasóink így nem hiába dolgozunk! Köszönet minden olvasónknak.
A napi több mint kettőszáz megjelenítés -az Egyesült Államoktól Tajvanig -érdekes dolog.Úgy látszik  magyarok mindenhol élnek a nagyvilágban, íme a bizonyíték :


Körtvélyesy Viktor.

Óriási drágulás !

Csaknem 70 százalékkal emelkedett a kötelező biztosítás díja a tavalyi akciók után, de ez nem a biztosítókon múlott - derül ki a Netrisk felméréséből. 
Az év végi kampányban tapasztalt 11 700 helyett átlagosan 19 800 forintért kötöttek kötelező biztosítást az autósok az idei első negyedévben – derül ki a Netrisk legfrissebb adataiból. A 69 százalékkal magasabb átlagos díjszint mellett az erre jogosult autósoknak mindössze 12 százaléka élt a biztosításváltás lehetőségével. Ugyanez az arány a legutóbbi kampány időszakában 28 százalék volt. 

Az évközi, átlagosan 69 százalékkal magasabb díjak nem a biztosítók időközben végrehajtott tarifaemelésének következményei. Az egyik ok az, hogy év közben jóval nagyobb azok aránya, akik új belépőként, vagy egy további autó megvásárlásakor A0 kategóriában kötnek kötelező biztosítást. Másrészt kampányon kívül látványosan csökken az autósok figyelme a váltás, és az azzal járó megtakarítás lehetősége iránt. Pedig megéri odafigyelni, mert magasabb díjszint mellett a díjkalkulációval megspórolható összeg nagysága is jelentősen növekszik. 
Szerk:Barta P.

Bukás a a Windows 8 ?

Továbbra is alig terjed a Windows 8, a Net Applications által nyilvánosságra hozott számok alapján az operációs rendszert öt hónappal a hivatalos megjelenése után a Windowst választó internetezők kevesebb mint 4 százaléka használja - ennél még a Vista is jobban állt a maga idejében. 
     
Öt hónappal a megjelenése után sem tudott számottevően javítani elterjedtségén a Windows 8, derül ki a Net Applications által nyilvánosságra hozott számokból. A vállalat világszerte több mint 40 ezer weboldal látogatottsági adataiból gyűjti össze használati statisztikáit a böngészőkre és operációs rendszerekre.
5 hónap, 3,6 százalék
A 2013 márciusi adatok szerint a Microsoft legújabb operációs rendszerét a Windowst választóknak mindössze 3,6 százaléka használja - hogy ez öt hónappal a megjelenést követően mennyire alacsony érték, azt jól jellemzi, hogy még a szakma által bukásnak elkönyvelt Windows Vista is 5 százalékig jutott ugyanennyi idő alatt, a Windows 7 pedig már 10 százalék felett járt. 
Magyarországon még ennél is gyengébben teljesít a Windows 8: a Gemius Rankings webhasználati statisztikái szerint itthon 2,06 százalékos a részesedése az összes netező körében, ami a Windowst választók tekintetében 2,2 százalékot jelent.
Jelenleg a Windows 7 esélyesebbnek tűnik a Windows XP vállalati leváltására, pedig a Windows 8-ba több olyan technológia is került, ami a vállalati használatot segíti.
Hivatkozás; itt
Szerk:Barta P.      

2013. április 2., kedd

Magyarország egy rémálom...

...(nemcsak,a szerk.) pénzpiaci szempontból, közölte az olasz Intensa Sanpaolo, a CIB anyabankjának vezérigazgatója nemrég.


Kivonul az első bank Magyarországról!
Olaszország negyedik legnagyobb bankja, a Banco Popolare eladja magyar leánybankjait - számolt be a Reuters hírügynökség.
A Banco Popolare, a negyedik legnagyobb hitelállománnyal rendelkező olasz bank eladja magyar kirendeltségeit, és már a vevő is megvan - idézi a Reuterst az Mfor.hu. A MagNet Bank lesz az, mely félmillió euróért, vagyis átszámítva közel 151 millió forintért veszi meg a leánybankokat.
A Banco Popolare 2007 óta van jelen a magyar piacon. A hírügynökség írása szerint ezzel az olasz bank lett az első, mely kivonul Magyarországról, miután Orbán Viktor miniszterelnök túlzottnak nevezte a külföldi bankok dominanciáját a hazai piacon. Mint már ismert, többször is utalást tett arra, hogy a magyar bankszektor fele legyen magyar kézben.
Az olasz bank keddi közleményében közölte, az eladás nem lesz jelentős hatással a pénzügyi eredményére.
 Szerk;Posta S.

2013. április 1., hétfő

Digitális átállás.

A fél országnak július 31-ig, a másik felének október végéig kell felkészülnie a digitális átállásra. Ez után nem lesz fogható az eddig megszokott módon a köztévé és két másik kereskedelmi csatorna, egy set-top-box nevű kiegészítővel szinte minden esetben modernizálhatjuk az otthonunkat, de vajon érdemes befektetni a tízezres készülékbe vagy inkább a helyi kábelszolgáltatóhoz érdemes csatlakozni?

A digitális átállás elengedhetetlen, a felszabadult frekvenciáknak köszönhetően bővülhet a hazai mobilinternetes szolgáltatás, de a váltásra uniós vállalás miatt is szükség van. A rászoruló családok támogatást kaphatnak, melynek keretében beltéri egységet és szerelést igényelhetnek. Az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolása 2013-ban két ütemben történik meg, 2013. július 31-én és 2013. október 31-én a lekapcsolási térképen jelzett területeken. Ettől kezdve Magyarországon már csak a digitális adások vételére lesz lehetőség.
413 ezer háztartásnak kell döntenie, hogy valamilyen havidíjas szolgáltatásra fizet elő vagy pedig a jelenlegi készülékéhez vásárol egy olyan kiegészítőt, amivel továbbra is nézni tudja az eddig elérhető 3 csatornát és még további 4-et. A kezdeti befektetések után ezek továbbra is ingyenesek lesznek.  

Az átállás időpontja két ütemben fog megtörténni,amelyet az alábbi térkép szemléltet. 

 Forrás: NMHH

Ha részletesebben akarsz tájékozódni és a technikai részletek is érdekelnek; ITT nézz szét !