Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. szeptember 30., vasárnap

Eltérő kultúra...

Az eltérő kultúrájú "egyedek" felzárkóztatására fordított milliárdok megtérülni látszik,ezek szerint nem volt hiábavaló ! (Most már egymást sem kímélik)


Kimenőt kapott a gyilkos a börtönből !

Szinte hihetetlen de sajnos igaz !
Országos elfogatóparancsot adott ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bakony Róbert ellen, a 47 éves elítéltnek szombaton néhány órás eltávozást engedélyezett a szegedi büntetés-végrehajtási intézet, oda azonban nem tért vissza a megadott határidőig – közölte a főkapitányság szóvivője vasárnap.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket az elítélt mielőbbi elfogása érdekében, valamint értesítették a határátkelőhelyeket és a szomszédos országok rendőri szerveit is.
A férfi 185 centiméter magas, 110 kilogramm, barna hajú, arca kerek, szeme barna, szemöldöke széles ívelt, szemüveget visel, jobb lábán egy 15 centiméteres heg látható – közölte a százados.  
Tovább a cikk folytatásához...

Frissítés 
A délvidéki Topolyán (Backa Topola) elfogták a rendőrök azt a férfit, aki néhány órás szombati kimenője után nem tért vissza a börtönbe – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délután.
Szenti Szabolcs elmondta, hogy a gyilkosság miatt börtönbüntetését töltő, 47 esztendős férfit élettársa lakásán találták meg a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóság munkatársai. Bakony Róbert ellen fogolyszökés vétségének (?) megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tájékoztatott a százados.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 A Jobbik azonnali vizsgálatot követel a belügyminisztertől és a büntetés-végrehajtás országos vezetőitől a szökés körülményeiről, és már a jövő héten jogszabály-módosítást nyújt be az Országgyűlésnek, hogy a jogerősen szabadságvesztésre ítéltek - kivált az életellenes bűncselekmények elkövetői - büntetésük időtartama alatt egy másodpercet se tölthessenek a börtön falain kívül - közölte Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Egy éves a "Sámsonkerti Magazin".


Örömmel jelentjük be, hogy a "Sámsonkerti Magazin"  szeptember 30.án  ünnepli egy éves születésnapját! Indulásunk óta nagyon gyorsan eltelt ez az egy év. Ezúton szeretnénk megköszönni hűséges olvasóinknak, és rendszeres látogatóinknak a támogatást amivel segítették az oldal működését és reméljük,hogy ez az elkövetkezendő időkben is így marad.

Természetesen amellett sem mehetünk el szó nélkül,és megragadva az alkalmat,hogy  megjegyezzük, voltak (vannak) emberkék akik nem nézték (nézik) jó szemmel hogy egyáltalán ez a magazin létezik  és nyíltan vállalja hazaszeretetét bármelyik politikai oldalhoz való tartozás nélkül, csupán csak az emberek igazságérzetére hagyatkozva.
Valójában mindenkinek szíve joga ,hogy szabadon véleményt nyilvánítson,nincs is ezzel semmi gond,ahogy a mondás is tartja, "ha nincs irigyed, hidd el, irigylendő se vagy" és ez így van jól.

Az évforduló alkalmából minden kedves olvasónknak jó egészséget és eredményekben gazdag évet kíván a 




MAGYAR VAGYOK

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy területén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.

Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A múltnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Úgy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kísértete;
Föl-föltűnik s lebúvik nagy hamar
- Ha vert az óra - odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szülőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
                                                                      Petőfi Sándor 1847



2012. szeptember 29., szombat

Ha játszod az eszed....

    HÚÚÚ de menő vagyok...vagy mégsem?!                                                 Szívás !
















2012. szeptember 27., csütörtök

LOMTALANÍTÁS !




 Hajdúsámson Város Polgármesteri Hivatalának tájékoztatója
LOMTALANÍTÁS

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. jelzése alapján, 2012. évben az esedékes őszi lomtalanítást
2012. október 16-19-ig, 700-1400 óra
között végzi el a következők szerint:

2012. október 16.: Hadházi - Dózsa György - Petőfi - Malom utca vonalától keletre eső területek
2012. október 17.: Malom - Petőfi - Szabadság tér - Rákóczi - Veres Péter utca által közrefogott terület
2012. október 18.: Hadházi - Dózsa György - Szabadság tér - Rákóczi  út által közrefogott terület, valamint Oncsa
2012. október.18.: Liget tanya , Tiszti lakótelep
2012. október 19.: Hajdúsámson-Sámsonkert és Hajdúsámson-Martinka     

Kihelyezhető hulladékok: az ingatlanoknál keletkező olyan szilárd hulladékok, amelyek nem helyezhetők el a hulladéktároló edényekben, a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, nagyobb kartondobozok, rongy bezsákolva).
Nem tartozik a lomtalanítás alkalmával kihelyezhető hulladékok körébe: a kommunális hulladék, építési törmelék, gépjármű gumi, akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végzők testi épségét, egészségét.
A lomnak minősülő tárgyakat a gyűjtési útvonal mellé kell kihelyezni úgy, hogy az a begyűjtő gépjárművel megközelíthető legyen, s a gyalogos- és gépjárműforgalmat ne akadályozza. Az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni.
A hulladékok kihelyezésének időpontja: a lomtalanítási nap legkésőbb reggel 700-ig, de lehetőség szerint előző nap este.
Forrás:A.K.S.D.

2012. szeptember 26., szerda

Vonattal ütközött...

...egy személyautó szerdán dél körül Hajdúsámsonban, a Csokonai utcai vasúti átjáróban. 

Szerdán a déli órákban egy szürke Renault haladt a Csokonai utcán (Oncsa) a (471-es) főút irányába, amikor a pirosra váltó vasúti berendezés előtt megállt egy nyerges vontató. Ezt azonban félreértelmezhette a személyautó vezetője, aki ráelőzött a kamionra, majd a sínekre hajtva az autó elejének ütközött a Debrecen felől Mátészalka irányába közlekedő személyvonat. A szerencsés kimenetelű balesetben az autót vezető férfi, és a vonat közel 170 utasa sem sérült. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.
Szerk:Posta S. 

Az élő adás ördöge.

Én nem vagyok annyira biztos benne...

2012. szeptember 25., kedd

Össznépi vécélehúzás ???

A hülyeségnek nincs határa.

Össznépi vécélehúzásra szólította fel Zimbabwe második legnagyobb városa, Bulawayo vezetősége a lakosságot, hogy kitisztuljon a szennyvízcsatorna-rendszer. 
Reményeik szerint a csövekbe hirtelen beömlő víztömeg kilöki a szennyet, amely a többnapos vízhiány alatt halmozódott fel.

Nem csupán egyszeri összehangolt vécéöblítés szerepel a tervben, hanem rendszeres, hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön kell egyszerre meghúzni a láncokat vagy benyomni a gombokat, és pontban 19 óra 30 perckor.!

Az emberiség egyik legnagyobb találmánya ?


Ha minden a tervek szerint halad, a titokzatos EnergyCatalyzor lehet az emberiség egyik legnagyobb találmánya. A szerkezet minimális külső energiából annak többszörösét állítja elő úgy, hogy közben nem bocsát ki semmilyen káros anyagot. És mindehhez nem kell más, csupán két, a Földön nagy mennyiségben fellelhető anyag: nikkel és víz.
                                                                                  
Tavaly év vége felé rukkolt elő Andrea Rossi olasz fizikus az általa röviden E-cat névre keresztelt találmánnyal. A szerkezet fúziós reaktor, amely az atommagok egyesülésekor létrejövő energiatöbbletet hasznosítja. A Nap is ugyanezen az elven működik: a benne lévő hidrogént a magfúzió során héliummá alakítja. A különbség csupán annyi, hogy míg a Napban ez a folyamat hozzávetőlegesen 13-14 millió Celsius fokon megy végbe, addig Rossi találmánya ezt viszonylag alacsony hőmérsékleten teszi – ezért is hívják a dolgot hidegfúziónak. A felszabaduló energia  400 watt befektetéssel hozzávetőlegesen 15 000 watt

Már folyamatban van a kisméretű E-catek tervezése és gyártása, ami azt jelenti, hogy hamarosan az otthonokban is elérhetővé válhat ez a technológia. A rendszer üzemeltetése rendkívül olcsó, hiszen a működése csak minimális áramot igényel. Félévente kell utántölteni a szerkezetet nikkelporral, ami legrosszabb esetben is csak néhány ezer forintos tétel. Cserébe gyakorlatilag ingyen biztosítja a meleg vizet és a fűtést. A rendszer 1 gramm nikkelt olyan hatásfokkal tud felhasználni, amely 500 liter benzinből kinyerhető energiamennyiségnek felel meg.
Az E-cat még számos teszt előtt áll. Bizakodásra ad okot, hogy 2011 októberében, Bolognában sikerrel zárult egy kísérlet, amelynek során Rossi találmánya több mint 5 órán keresztül üzemelt. Mindeközben átlagosan 470 kilowatt energiát állított elő. A kísérletet több független szakértő is hitelesítette, ám a megrendelő kilétét egyelőre homály fedi. Rossi csak annyit árult el, hogy az Egyesült Államokból finanszírozzák.
Jelenleg a rendszer csak hő előállítására képes, de már fejlesztés alatt van az E-catek második generációja, amely elektromos áramot is képes lesz előállítani – akár az otthonokban, akár hatalmas, hidegfúziós erőművek formájában.
Lehetséges, hogy hamarosan eljön az idő, amikor végleg lezárul a fosszilis energiahordozók kora? Vagy csak egy újabb, lassú halálra ítélt találmány látott napvilágot?
A kísérletek többsége nagy nyilvánosság előtt zajlik, ami reményre ad okot. Nemsokára talán mi is profitálhatunk ebből az új, olcsó, környezetbarát technológiából, és elfelejthetjük a több számjegyű villany-, illetve gázszámlákat.?
 Forrás:Vereckei Viktor, http://bkf.hu

2012. szeptember 22., szombat

A mentőmalac.

Érdekes,  és elgondolkodtató videó került fel a YouTube-ra. Egy disznó arra is képes volt, hogy saját életét kockára téve beússzon a vízbe és megmentse a kecske életét. Vajon az embereknél létezik ilyen "ösztön?"

2012. szeptember 21., péntek

Bitófa a debreceni főtéren:vajon ki(k)nek üzentek?

Jelképes bitófát állított a Jobbik Debrecenben pénteken délelőtt: ilyen még nem volt  de most már van!

Kulcsár Gergely, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke, országgyűlési képviselő, és Rubi Gergely országgyűlési képviselő a halálbüntetés visszaállítását követelte a rendezvényen, ezért állítottak fel jelképesen egy bitófát a Piac utcán.
Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke az eseményen elmondta: az ígérettel ellentétben a kormány két év alatt sem volt képes megfékezni az országban tapasztalható "brutális erőszakot, amelynek a közelmúltban például egy hajdúszováti lakos esett áldozatául" (Az 58 éves férfit szeptember 9-én kora reggel találták holtan a község egyik utcájában, halálát súlyos bántalmazás okozta).
 "Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben" - hangoztatta Kulcsár Gergely.

Szavai szerint a Jobbik már korábban benyújtotta ehhez a törvénymódosító javaslatait. A halálbüntetés visszaállítása egyébként  szerinte a lakosság körében is nagy támogatottságot élvez.

A politikus az MTI felvetésére, miszerint a halálbüntetés eltörlését Magyarország nemzetközi egyezmények keretében vállalta, úgy reagált: a Benes-dekrétumok is nemzetközi, uniós jogokat sértenek mégis hatályosak több környező országban, így kellő politikai akarattal a halálbüntetés is visszaállítható lenne.


Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő térképekkel és statisztikai adatokkal mutatta be az elmúlt öt év brutális gyilkosságait. Az esetek kormányokon és a büntetési tételek változásain átívelve folyamatosak voltak vagy még romlottak is, tehát megfelelő elrettentő erővel a korábbi intézkedések nem bírtak - hangoztatta a politikus.
A több mint kétméteres bitófát a Jobbikos politikusok a sajtótájékoztatójukat követően eltávolították Debrecen főteréről.
Az eredeti cikk  ITT olvasható (Képekkel) !

Növényvédő szerrel is mérgeztek...

...nemcsak erős altatóval, azok a  sorozatrablók, akik főként szexet ígérve cserkésztek be idős embereket. A bandának legalább három halálos áldozata van, köztük egy kocsmáros is, akinek italába egyikőjük növényvédő szert öntött. A férfi kínhalált halt, majd utána kifosztották.
Akit megtámadtak ezek a nők, hívja a rendőröket! 

Az egymással rokonságban álló (hátrányos helyzetű-a szerk. ) "nők"(?)– G. Katalin (23), F. Aranka (50), G. Enikő (35), G. Gyöngyi (40), R. Erzsébet (38) – kegyetlen módszerrel vadásztak főként az egyedülálló, védtelen idősekre.(A román állampolgárságú nőkről annyit tudni, hogy tíz éve élhetnek Érden, és feltehetően több településen raboltak már.) Az agg férfiakat, akik beengedték őket házaikba, szó szerint elcsábították. Az idős nőkhöz pedig visszautasíthatatlan kacatokat ígérve jutottak be. Ott azonban hamar elszabadult a pokol, és az idős emberek órákkal később otthon, vagy a kórházban ébredtek.

A Blikk cikke után a rendőrség szerint számos bejelentés érkezett. Volt, olyan, aki az újsággal a kezében sétált be a kapitányságra, ugyanis a nők között felismerte támadóját. Információink szerint közel nyolc ügy került így felszínre. Jelenleg mintegy húsz esetet vizsgál a rendőrség. Ezek többségében idős férfiak az áldozatok, akik kocsmában, boltban ismerkedtek meg a nőkkel, akik egy ideig kellették magukat, majd amikor bejutottak a házba, italt vagy kávét kértek. Ebbe öntötték bele titokban a dormikumot, illetve a növényvédő szert. A rendőrség azt gyanítja, húsz esetnél is több lehet a sorozatrablók rovásán.– A tapasztalatok szerint az idősek szégyellik a velük történteket, ezért nem tettek feljelentést a támadás miatt.

 A nyomozók arra kérik az áldozatokat, akik a nőkben felismerik a kirablóikat, hívják bátran a 112-es számot – mondta Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A nők közül többen többen előzetes letartóztatásban vannak. Értesülésünk szerint a Romániába szökött G. Enikőt pénteken elfogták a külföldi hatóságok. Mint kiderült, nem csak öt tagja lehetett a bandának, felmerült a gyanú, hogy G. Irén is a csapat tagja lehetett.
 (A Blikk nyomán.)

2012. szeptember 20., csütörtök

Kórházi ápolók nyolc általánossal ???

Tanfolyamokon képezne ápolókat a magyar egészségügynek az akár 8 osztályt végzett, tartósan munkanélküliekből a kormány!
Megdöbbenve és értetlenül állt az Ápolási Igazgatók Egyesületének múlt heti kongresszusán a résztvevők többsége a miniszterelnök főtanácsadójának bejelentése előtt.
Hegedűs Zsuzsa közölte: ápolóasszisztens- és háziápoló-képzést indítanak tartósan munkanélkülieknek a leszakadó térségekben. A programban már akár 8 általánost végzettek is részt vehetnek, akiket leendő munkahelyeiken, a kórházakban képeznek majd ki. A tervek szerint 1500 ember szerez ily módon majd képesítést, mégpedig több százmillió forintos uniós támogatással. A képzések állítólag heteken belül elindulnak.

A helyzet azonban az, hogy Magyarországon például sem OKJ-s ápolóasszisztens-, sem háziápoló-képzés nincs. Ápolási asszisztenseket képeznek ugyan, ide viszont csakis érettségizettek jelentkezhetnek – jelezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Balogh Zoltán hozzátette: tévedés az is, hogy az említett két szakmára van szüksége az egészségügynek, mivel nem ők, hanem a jól képzett, nyelvet beszélő szakdolgozók hagyják el legtöbben a pályát, illetve az országot.
A teljes cikk ITT olvasható!
Szerk:Körtvélyesy V.

Öreg ember nem vén ember ?

 Biztonságot talált a Damu-ügy után Palácsik Tímea Andy Vajna oldalán. Már nyíltan vállalják a kapcsolatot.

Sokáig csupán nyílt titok volt Palácsik Tímea és Andy Vajna szerelme, ám a világhírű producernek nemrégiben elege lett a titkolózásból, s nyíltan vállalta kapcsolatát Tímeával.
 „Nincs ebben semmi különös – nyilatkozta az egyik hetilapnak Vajna. – Beleszerettünk egymásba.(Vajna Tímeába,a csaj meg a Vajna pénzébe -a szerk.) Itt vagyunk, együtt vagyunk, nagyon jól érezzük magunkat.” 

Nem indult egyszerűen a szerelem, hiszen Damu Roland erőszakos cselekedete és az azt követő vég nélküli peresekedés alaposan kikészítette a csinos fiatal lányt. S talán pont Vajna érett, megértő szavaira(meg a pénzére -a szerk.) volt szüksége, aki naponta többször is felhívta, s kérte, ne csináljon semmi hülyeséget. Tímea a lapnak elmondta, édesapján kívül ekkor a producer volt az egyetlen, aki mellette állt. Azóta pedig a sok közös program hatására elválaszthatatlanok lettek. Tímea biztonságot talált: „Andy az egyetlen férfi, akiről tudom, hogy soha nem bántana.”

(Úgy látszik egy bizonyos kor felett minden férfi meghülyül,ki előbb ki később...a szerk.)

Forrás:kiskegyed
Szerk:Barta P.

Kommentár nélkül.

Debrecenben tárgyalta a bíróság az Új Magyar Gárda megalakulásának körülményeit, amelyet mint bűncselekményt vizsgál az ítélőtábla.

Erőviszonyok...


2012. szeptember 18., kedd

Hajdúsámsoni oligarchák ...?



Hajdúsámson-Debrecen távolsági járat (Volánbusz) péntek, reggeli zsúfoltság.

Anyó fölszáll a távolságira, a kikészített pénzt adja, majd vár. Rákérdez a hasas oligarchára, aki épp a sofőr szerepében duzzad: 'jegy'?
Jegy nincs, feleli a dagadt.
A célállomáson gondoltam, megbeszélem egy helybelivel, hogy bemenjek az irodájukba s szóvá teszem.
Mondja a helybeli, ne tegyem, mert mindegyik ezt csinálja, ez lett az új szokás.(?) Ha szólok, legközelebb nem vesz föl.
Visszafelé jövet a kikészített pénzem adom az aranykarkötős ifjú oligarchának. Kérdi: 'jegy'?
Mondom: 'mindegy'.
Erre csak az ötszázast teszi el, 240-et 'nekem ad'.

Azt gondolom, az oligarchák vagy nagyon sokan vannak, vagy valami szervezett seregük van, akik berohasztják a maradék jó szándékot is.

Szerk:Barta Péter

2012. szeptember 17., hétfő

Humor...

Ezt a "hirdetést" Szilvásváradon fotóztuk,és rá kellett jönnünk,hogy mennyire igaza van a tulajnak...

A "vas"mindent megold...?

Ezek szerint az internet mindent pótol...?

Kommentár nélkül...

Igaz megállapítás...
Szerk:Barta P.

Magyarországon mindenkinek 5,2 millió forint jutna ha...

Ömlik ki a pénz Magyarországról: a rendszerváltás óta – becslések szerint – 52 ezer milliárd forintnyi vagyont menekítettek ki külföldi adóparadicsomokba, azaz váltak offshore vagyonná. Ennek az összegnek csak az elmaradt adójából vissza lehetne fizetni a teljes államadósságot.

Magyarországról 242 milliárd dollár (52 311 milliárd forint) tűnt el az adóhatóság szeme elől. Az összeg kis tételekben, a hetvenes években kezdett el kiszivárogni, nagy részének azonban a rendszerváltás után veszett nyoma.
 Több ezer gazdag magyar élvezheti horribilis vagyonát külföldön

A brutális adatokat tartalmazó felmérés – melyet James Henry, Nagy-Britannia vezető közgazdásza készített – a világ adóparadicsomaiba indított átutalásokat veszi sorra. Ezek az államok – például a Kajmán-szigetek vagy a Seychelle-szigetek –, rendkívül alacsony adórátát állapítanak meg, mindemellett névtelenséget is biztosítanak a számlatulajdonosoknak.
A magyarok leginkább a Holland Antillák és Liechtenstein bankrendszerén keresztük forgatják meg a pénzüket. Henry tehát csak annak a vagyonnak akadt a nyomára, amelynek átutalását Magyarországról indították. Azaz ez vélhetően a pénz kisebb része, a teljes összeget Henry megbecsülni sem merte.
 Miből áll ez a vagyon? 




2012. szeptember 16., vasárnap

2012. szeptember 15., szombat

Sámsonkert, hétvégi jó tanácsok..

                         Itt az ősz..                                                              Vigyázz az utakon...
                                                                  Nehogy a "málnásba"tévedj...  

               Vigyázz az egészségedre,mert elmúlhat ugyan az allergiád de lehet még kellemetlen más is...


Ne légy mohó,vigyázz a hideg sörtől meg ne fájduljon a torkod...

És végül de nem utolsósorban ne ingereld a kakast !

   

2012. szeptember 14., péntek

Sámsonkerti "romantika".

Kommentár nélkül...

Valahol "Európában" (?) napjainkban...

2012 Szeptember




...csak dolgozni ne kelljen...
Szerk: Posta Sándor

Kiégett a volt Barnevál raktára !

Égett a volt baromfi feldolgozó (Barnevál) telephelye.A helyszíntől már több száz méterre az látszott, hogy a tűzoltók emelőkosaras létráról oltották a tüzet. Az épületből hatalmas fekete füst gomolygott. A környékbeliek elmondása szerint a füst nemcsak sűrű volt, hanem büdös is, leginkább égett baromfihús szagához volt hasonlítható. Informátorunk szerint a jellegzetes bűzt az okozta, hogy méteres helyekben állt benn a galambürülék, feltételezhetően elhullott madarak tetemei is égtek az épületben. 
Köztudott volt hogy drogosok is előszeretettel keresték fel a több éve elhagyatottan álló raktárépületet.

A tűzoltóknak nagyon nehéz dolguk volt, mivel az emeletes épületből a felvonókat már rég kiszerelték, a liftaknák huzatja pedig nagyban elősegítette a füst és a lángok terjedését.még az este Budapestről érkeztek katasztrófavédelmi felső vezetők a debreceni tűzesethez. Szakemberek arra kérték a lakosságot, hogy ne nyissanak ablakot a sűrű, büdös füst miatt. 
A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma a helyszínen folyamatosan mérte a levegő összetételét; a mérések szerint a füst veszélyes anyagot nem tartalmazott.
Negyven tűzoltó tizenkét fecskendővel küzdött órákon át a raktárban tomboló lángokkal. Kiss Szilvia, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a debreceni, a hajdúszoboszlói és a berettyóújfalui tűzoltók vettek részt az oltásban.
A környékbeli utcákat lezárták. A Vágóhíd utcán közlekedő négy buszjáratot elterelték, az útzárat este 11 órára feloldották - közölte a helyi közlekedési cég sajtóügyeletese.
 

2012. szeptember 13., csütörtök

Ami a közmédiákból kimaradt...

Nem Tánczos Gábor a gyilkos, megvan az elkövető, de 50 évre ?? titkosították !!

Figyelemre méltó kijelentést tett dr. Lépold Józsefné, aki írásszakértőként vett részt az 1998-as körmendi gyermekgyilkosság vizsgálatában. A szaktekintély is azt vallja, amit már régóta tudunk: nem az igazi tettest ítélték el !
 dr. Lépold Józsefné
1998. április elsején brutálisan megölték a 11 éves H. Zsófiát. A körmendi kislányt gyilkosa fejbe verte és átmetszette a nyakát. A rendőrség a szemtanúként jelentkező Tánczos Gábort gyanúsította meg a gyilkossággal. A férfit jogerősen elítélték, kilenc és fél évet ült, állítása szerint ártatlanul. A közvéleményt megosztotta az ügy, sokan kételkedtek a férfi bűnösségében.

Köztük dr. Lépold Józsefné is, aki grafológiai szaktekintély, s írásszakértőként készített elemzést Tánczos Gáborról (1999-ben, a nyomozás ideje alatt meg is verték, amiért azt a szakvéleményt adta, hogy Tánczos ártatlan )- (vajon kik lehettek?a szerk.). Lépoldné  ezt mondta: "A mai napig állítom, hogy aki H. Zsófikát gyilkolta volna meg az ítélet szerint, nem ő az elkövető. Ma már tudjuk, hogy nem ő az elkövető, mert megvan az igazi. Csak mi történik nálunk? Ötven évre titkosították (...) És hogy miért nem lehet erről beszélni? Az esküm alapján."
A Borsnak Lépoldné hozzátette: magánnyomozók is dolgoztak a Tánczos- ügyön, akik azonban váratlanul leálltak a nyomozással. (?)
Tánczos négy éve szabadult, azóta bezárkózva él.
– A fiam legfeljebb bevásárolni jár, én még munkába sem engedem, nehogy baja essék – magyarázta Tánczos édesanyja, Gyöngyi. – Gábornak semmi köze a gyilkossághoz, de felsőbb érdekek nem engedik, hogy kiderüljön az igazság.Az ügy kísértetiesen hasonlít egy 120 éve történt esethez. ITT
(A Bors nyomán)

2012. szeptember 3., hétfő

Megkezdődött az iskola.

Véget ért a nyári szünidő, a nyári szabadság után a gyerekek nehezen rázódnak vissza a mindennapos felkészülésbe. Gyakran tapasztalhatunk náluk fokozott fáradtságot, fejfájást.

Szeptemberben ismét iskolába mennek a nebulók. Azt tapasztaljuk, hogy az eddig örökmozgó gyermekünk fáradékonnyá, fejfájóssá, esetleg hasfájóssá válik. Sokan nem tudják, nem értik, mi okozza ezt a változást, miért betegszenek meg könnyebben a gyerekek. A nyár végével változékonyabbá válik az időjárás. Vége van a kánikulának,-bár ez az idei kivétel- a frontok ismét gyakrabban jönnek-mennek, mivel a közeledő téli félév intenzívebb légtömeg-kicserélődési folyamatokkal jár itt nálunk, a mérsékelt övben. A változékonysághoz szervezetünknek nagyfokú alkalmazkodásra van szüksége. A felnőtt, egészséges szervezet is nehezen alkalmazkodik, a gyerekek esetében pedig fokozott az időjárás hatása, hiszen ők még egy úgy nevezetett tanulási fázisban vannak, a szervezetük még csak most sajátítja el ezt a fajta alkalmazkodási folyamatot.
A rendszeres testmozgással, a megfelelő vitamin és ásványi anyagok bevitelével, az életkornak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás alkalmazásával szoktassuk hozzá gyerekeink szervezetét a változó időjárási viszonyokhoz! 
Segítsük türelemmel gyerekeinket az átállás folyamatában.
Szerk: Barta P.